Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Διαμάχες και λανθασμένες αντιλήψεις......του Vpower

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια λανθασμένη εντύπωση διαμάχης μεταξύ Δημοσίων και Ιδιωτικών υπαλλήλων στη Χώρα μας.

Αυτό φυσικά είναι προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί η πραγματική μάχη, που δεν είναι άλλη από την αντιπαλότητα σχετικά με το μέγεθος του Δημοσίου σε σχέση με την πραγματική οικονομία.

Με πιο απλά λόγια , ουσιαστικά η διαφωνία είναι μόνο στο ποίο το μέγεθος του Δημοσίου εν σχέση με την πραγματική Οικονομία?

Βλέπετε οι κρατικιστές γνωρίζοντας ότι αν πουν πως το Δημόσιο πρέπει να καταλαμβάνει το 70% της πραγματικής οικονομίας θα χάσουν, μασκαρεύουν και υποβαθμίζουν αυτή τη διαφωνία, στα επίπεδα του ξεκατινιάσματος μεταξύ των υπαλλήλων.

Στην ουσία βλέπετε, κανείς Ιδιωτικός Υπάλληλος δεν διαφωνεί με την ύπαρξη ενός Κράτους που θα υπάρχει στα φυσιολογικά όρια των οικονομικών αντοχών του, και με την παραγωγικότητα, την Δικαιοσύνη και την αμερόληπτη Διοίκησή του θα είναι ο εγγυητής της ισονομίας, και της δικαιοσύνης σε όλα τα θέματα.

Αυτό που καταδικάζεται από όλους - πλήν των Δημοσίων Υπαλλήλων - είναι το Κράτος των αργόμισθων, των ισοβίως συνταξιοδοτούμενων θυγατέρων των Δημοσίων Υπαλλήλων, των συνταξιοδοτουμένων από τα 45 Στρατιωτικών και Αστυνομικών, των Υπαλλήλων των Δ.Ε.Κ.Ο. που κοστίζουν 100.000 ευρώ έκαστος ετησίως,  που με τις υπέρογκες μισθοδοτικές του δαπάνες μας χρεώνει και υποθηκεύει το μέλλον όλων μας, ενώ ταυτόχρονα αντί να βοηθά τον ιδιωτικό τομέα στην ανάπτυξή του, στην πραγματικότητα τον υποσκάπτει και τον απομυζεί, στερώντας του κάθε προοπτική και κάνοντάς τον εσωστρεφή και ζημιογόνο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι φυσικά χιλιάδες , αλλά θα αναφέρω μερικά ωστε να μην αφήσω πεδίο ισχυρισμών στους απολογητές της Χρόνια διεφθαρμένης και προδοτικής πολιτικής σκηνής του τόπου:

Α) η Ελληνική Φορολογία σε συνδυασμό με την Ελληνική διαφθορά για κάθε δραστηριότητα είναι ουσιαστικά πολλαπλάσια του Ευρωπαϊκού μέσου όρου. Δηλαδή για να κερδίσει ένας Έλληνας έμπορος όσα ένας Γερμανός, (αν υπολογίσουμε την επίσημη φορολογία και τα ανεπίσημα φακελάκια στους κατά τεκμήριο διεφθαρμένους Υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ.) πρέπει να πουλήσει κατά μέσον όρο το ίδιο προϊόν κατά 40% ακριβότερα από αυτόν. Στην εποχή του ίντερνετ όμως, μόνο οι ανόητοι θα αγοράσουν από αυτόν .

Β) η Ελληνική Συστημική Διαφθορά δηλαδή η τάση του Ελληνικού δημοσίου να μετατρέπει τη δική του διαφθορά σε νομοθεσία, και να περιμένει να βολέψει καταστάσεις μέσα από αυτή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα κλειστά επαγγέλματα που χρόνια ολόκληρα έκαναν πρακτικά αδύνατες τις μεταφορές, τα ΤΑΞΊ , ως και η αδειοδότηση των πωλητών φαρμάκων, που δημιουργεί νέο κύκλο προβλημάτων, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, και διόγκωσης των τιμών που πληρώνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Γ) Ο εσωτερικός πληθωρισμός που παράγεται από τους υψηλούς σε σχέση με την ιδιωτική οικονομία μισθούς του Δημοσίου. Και για να το πω πιο απλά, που θα βρει να νοικιάσει να μείνει ο Ιδιωτικός υπάλληλος των 520 € όταν τα ενοίκια ρυθμίζονται με βάση τα 1500€ του Δ.Υπαλλήλου? Πόσο κοστίζουν τα εμπορεύματα στην επιχείρηση που εργάζεται? Μήπως εργάζεται σε μια κοινωνία που πρακτικά πιστεύει ότι ο ιδιωτικός υπάλληλος δεν έχει δικαίωμα καν να ζει?

Δ) Οι επενδύσεις, που δεν πρόκειται ποτέ σοβαρές επενδύσεις να γίνουν σε ένα Κράτος που με βάση την κατάταξη των Χωρών του Ο.Ο.Σ.Α. ( υπάγεται στον Ο.Η.Ε.) σε επίπεδα διαφθοράς είμαστε στα επίπεδα του Μπαγκλαντές, συν οτι είμαστε και μια κατά βάση Κρατικιστική Οικονομία. Διαφθορά και διογκωμένο Κράτος είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος να διώξεις τα κεφάλαια απο τη Χώρα σου!
Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς το γεγονός οτι κάθε 3 μήνες έχουμε και νέο φορολογικό σχέδιο τότε  καταλαβαίνει πλήρως κανείς γιατι φεύγουν και όσοι απο λάθος ήρθαν.


Ε) Τέλος θα αναφέρω (για να καταλάβουμε το ακριβές μέγεθος της οικονομικής κρίσης που βιώνει το Κράτος, κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να μην καταλάβουμε ) οτι: ακόμα κι αν μας χαρίζανε το σύνολο του Δημόσιου χρέους, με τον όρο να μην ξαναδανεισθεί το Ελληνικό Κράτος, πάλι θα κηρύτταμε χρεοκοπία. Δηλαδή ούτε τις πάγιες ανάγκες του δεν είναι ικανό το Ελληνικό Κράτος να καλύψει!

Συνεπώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΙΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟΥ, ΦΑΥΛΟΥ, ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review