Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δεν φτάνουν οι καλές ιδέες, ούτε οι καλές προθέσεις.... δυστυχώς η κοινωνική Δικαιοσύνη και η ισονομία δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης! Του Vpower

Πρέπει κάποτε να σοβαρευτούμε πια, κι εμείς ως Λαός αλλά και η Κυβέρνηση που θέλει να θεωρεί τον εαυτό της, αντιπρόσωπό μας. 

Έχω βαρεθεί πια να βλέπω το Κυβερνητικό ράβε-ξήλωνε να παίρνει σάρκα και οστά καθημερινά, και ταυτόχρονα να λοιδωρούμαι που δεν αναγνωρίζω τουλάχιστον τις καλές Κυβερνητικές προθέσεις. ΟΚ, λοιπόν αναγνωρίζω ότι η πρόθεση μείωσης των Κρατικών δαπανών είναι μια καλή πρόθεση, και δεν διαφωνώ με αυτή καθόλου, ίσα - ίσα που κατηγορώ το Κράτος γιατί χρειάστηκε η απειλή της χρεοκοπίας για να την εντάξει επιτέλους στις πραγματικές του προθέσεις. Το πρόβλημά μου όμως δεν βρίσκεται εκεί, αλλά στον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να το κάνει. Προσπαθώντας η Κυβέρνηση να σώσει τον κομματικό της στρατό επιβάλλει μαζικές και τυφλές περικοπές μισθολογίου σε όλους τους Δ.Υ. και συμπεριφέρεται σαν να είναι όλοι το ίδιο απαραίτητοι. Εμένα όμως, όπως και την Πατρίδα μου, μας ζημιώνει έτσι, και μας κοροϊδεύει συστηματικά. Πως να το πω αλλιώς, δεν με συμφέρει να κόβεις το μισθό του Αμεσοδρασίτη με σκοπό να περισώσεις τον υπάλληλο του Ο.Σ.Ε. , ούτε με συμφέρει να περικόπτεις το μισθό της νοσοκόμας, για να περισώσεις τη θέση του Υπαλλήλου του Οργανισμού Αποξήρανσης της λίμνης Κωπαΐδας, ούτε να κόψεις τον μισθό του Δάσκαλου με σκοπό να διατηρήσεις τον Υπάλληλο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. 

Γενικότερα δεν πιστεύω οτι οι Δ.Υ. που υπηρετούν το Λαό, είναι το ίδιο με τα μισθοσυντήρητα, του δικομματισμού γομάρια, και με απλά λόγια αυτό είναι το πρόβλημα που με κάνει και αμφισβητώ τις δήθεν καλές Κυβερνητικές προθέσεις. 

Στο θέμα της φορολόγησης των ιδιοκτησιών που ηλεκτροδοτούνται, δεν μπορώ να προσπεράσω επίσης τις κακές Κυβερνητικές προθέσεις. Δεν μπορεί να λέει ο Βενιζέλος ότι ο μισθωτός των 520 Ευρώ που έχει ένα διαμερισματάκι όλο κι όλο και το κατοικεί, πρέπει να πληρώσει φόρο για το σπίτι του, και η Τράπεζα που έχει 50000 διαμερίσματα κατασχεθέντα, αδειανά και μη ηλεκτροδοτούμενα να μη πληρώνει ούτε ένα ευρώ, και μετά να απορεί κιόλας που τον θεωρώ ξεπουλημένο, προδότη, και καταπατητή του Συντάγματος. Προς τι η απορία του δεν καταλαβαίνω. Μήπως απορεί που δεν είμαι όσο ανόητος θα ήθελε να είμαι?

Στο θέμα, της αναξιοπιστίας του Ελληνικού Κράτους, υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να επανορθώσει βελτιώνοντας την εικόνα μας στο εξωτερικό. Αλλά τί γίνεται στην πράξη? Η Κυβέρνηση δεν τολμά να ανοίξει το σκάνδαλο Greek statistics, και αρκείται σε διαπιστώσεις, σε καταγγελτικό λόγο, σε παρελθοντολογία. Δεν έπρεπε τη στιγμή αυτή να είναι όλοι οι διατελέσαντες Διευθυντές της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, από το 1996 και εντεύθεν προφυλακισμένοι και ανακρινόμενοι?

Όσο κυκλοφορούν ελεύθεροι οι απατεώνες (οι εν λόγω Διευθυντές ως φυσικοί αυτουργοί και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της απάτης) δεν αναγνωρίζω καμιά καλή πρόθεση της Κυβέρνησης στο θέμα της κρίσης αναξιοπιστίας που βιώνει η Χώρα μας.

Εξάλλου αν ήταν αξιόπιστη η Κυβέρνηση, δεν θα χρειαζόταν τα ιδιωτικά κανάλια, να λειτουργούν ως Κυβερνητικοί εκπρόσωποι, θα μίλαγαν τα έργα της Κυβέρνησης αντί για τα λόγια των ξεπουλημένων τηλεστάρ της εγχώριας λιβελογραφίας. 

Στο θέμα της καταπολέμησης φοροδιαφυγής, τι να πω πρώτο ? 

Ότι ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών (που δεν κατάφερε να εισπράξει όχι τα ποσά που αναφέρονταν στο μνημόνιο, αλλά ούτε καν όσα εισέπρατταν οι Κυβερνήσεις Καραμανλή) εγκαλεί τον νυν Υπουργό  επειδή δεν συλλαμβάνει τους φοροκλέφτες?

Ότι η Κυβέρνηση φορολογεί την παραγωγή, και απονέμει φορολογική ασυλία στο Τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κεφάλαιο?

Ότι όντας ανίκανη να φορολογήσει αναλογικά και δίκαια, καταφεύγει στα αντισυνταγματικά χαράτσια ?

Ότι τα ίδια στελέχη που την Άνοιξη του 2009 θεωρούσαν τον νόμο Σουφλιά περί τακτοποίησης των ημιυπαιθρίων Αντισυνταγματικό, σήμερα θεωρούν Συνταγματικούς τους φοροεισπρακτικούς νόμους περί τακτοποίησης των αυθαίρετων που βρίσκονται εντός μη ιδιόκτητης γης? 

Ότι ενώ μπορούν να αντλήσουν σε μια μέρα μόνο περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο Ευρώ, δημεύοντας τους ανενεργούς τραπεζικούς λογαριασμούς δεκαετίας, με μια απλή ψήφιση νόμου, δεν το κάνουν για να μην στενοχωρήσουν τους Τραπεζίτες-χρηματοδότες τους?

Ότι δεν αποδίδουν την ακαλλιέργητη Κρατική γη ( με τη μορφή μακρόχρονης ενοικίασης έστω) σε νέους Αγρότες δημιουργώντας ανέξοδα ανάπτυξη στη Χώρα, με προφανή σκοπό να μην στενοχωρήσουν τους μεγαλεμπόρους και εισαγωγής αγροτικών  προϊόντων?

Ότι επιτρέπουν την μονοπωλιακή και παράνομη (Διεφθαρμένη συμφωνία τ. Υπουργών με την DHL Βερελή-Μαντέλη) εκμετάλλευση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος,  με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς Έλληνας να εμπορεύεται ανταγωνιστικά στο διαδίκτυο σε σχέση με τους υπόλοιπους κοινοτικούς εμπόρους?  Περισσότεροι απο 2000 Έλληνες θα μπορούσαν να απασχολούνται και να ζούν ως ίντερνετ πωλητές μέσω ebay κάτι που δέν μπορούν να κάνουν λόγω του παράνομου χαρατσιού στις εισαγωγές που επιβάλλει η dhl.


Με λίγα λόγια, σαφέστατα δεν είναι όλοι οι πολιτικοί το ίδιο, αλλά πλέον δεν αναζητούμε, ούτε καθόλου εκτιμούμε τις καλές προθέσεις, ούτε τις καλές ιδέες, αλλα περιμένουμε επιτέλους αυτόν που θακάνει τις σωστές κινήσεις.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review