Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η δαιμονοποίηση της Ευρώπης - Του Νικου Xρυσολωρα

Σύμφωνα με τους μελετητές του ανθρώπινου ψυχισμού, ένας τυπικός τρόπος άμυνας απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της ζωής, είναι η φυγή και η επ’ αόριστον αναβολή της αναμέτρησης με την πραγματικότητα. Οι πληγές όμως δεν εξαφανίζονται όταν τις αγνοούμε. Αντιθέτως, αρχίζουν και μολύνουν ακόμη και τα υγιή κύτταρα. Οταν, λοιπόν, έρχεται η ώρα της κρίσεως, ένας δεύτερος τρόπος υπεκφυγής, είναι η μεταβίβαση της ευθύνης στους άλλους. Οι γονείς, οι συνθήκες, η κοινωνία, οι φίλοι, οι σχέσεις, δαιμονοποιούνται ανάλογα με την περίσταση, ώστε να ερμηνευθούν βολικά οι δυσκολίες και να αποφευχθεί, για όσο είναι εφικτό, η επώδυνη διαδικασία της αυτοκριτικής.

Πάνω στις παθολογικές αυτές τάσεις του ανθρώπινου νου έχει χτιστεί ένα ολόκληρο ρεύμα πολιτικής σκέψης στη χώρα μας. Οταν η πραγματικότητα ήταν ακόμη διαχειρίσιμη, το συγκεκριμένο ιδεολογικό ρεύμα μάς παρότρυνε να αγνοήσουμε τις παθογένειες που κατέτρωγαν τις σάρκες της κοινωνίας μας, να κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. «Ετσι είμαστε εμείς οι Ελληνες», μας έλεγαν, χλευάζοντας τους «ξενέρωτους» Ευρωπαίους, τους «κουτόφραγκους» που δεν μπορούν να απολαύσουν τη ζωή τους με αυτόν τον μοναδικό «ελληνικό» τρόπο που την απολαμβάνουμε εμείς. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι Ευρωπαίοι ουδέποτε μάς υπέδειξαν πώς θα οργανώσουμε τις καθημερινές μας απολαύσεις, ούτε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας σε προσωπικό επίπεδο. Εντούτοις, σκόπιμα –και πολύ πολύ βολικά– το αίτημα για μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του κράτους και εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας, συγχεόταν επί χρόνια με την καρικατούρα του «άχρωμου και άοσμου» Δυτικού, και των εγχώριων δήθεν μιμητών του.

Η οικονομική κατάρρευση της χώρας διέλυσε τη συγκεκριμένη αυταπάτη. Απέναντι στην αμείλικτη πραγματικότητα της κρίσης, η προαναφερθείσα πολιτική στάση χρησιμοποίησε το δεύτερο όπλο της: τη δαιμονοποίηση των ξένων. Χαϊδεύοντας τα αυτιά μας, οι «Ταλιμπάν» της συνωμοσιολογίας υποστηρίζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι όλα τα προβλήματα της χώρας μας είναι ξενόφερτα (με τη συνέργεια εγχώριων προδοτών). Το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι μάς λένε πως όποιος θέλει να παίξει μπάλα μαζί τους, θα πρέπει να σεβαστεί και τους κανόνες του παιχνιδιού τους, παρουσιάζεται ως απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της πατρίδας μας.

 Βολικός αποδιοπομπαίος τράγος, η Δύση κατηγορείται για όλα τα δεινά της καθημερινότητάς μας, παρότι η φοροδιαφυγή και η μαύρη οικονομία στην Ελλάδα ανθούσαν και συνεχίζουν να ανθούν. Είναι βλέπετε πολύ εύκολο να κατηγορήσουμε τη Δύση και να αγνοήσουμε το γεγονός ότι χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις επιβίωναν με κρατικές μπίζνες και μόνο και χιλιάδες από εμάς ψήφιζαν με κριτήριο τις υποσχέσεις για διορισμούς στο Δημόσιο, τις επιδοτήσεις, τις κάθε λογής διευκολύνσεις, ακόμη και τις ευνοϊκές μεταθέσεις στον Στρατό. Οι Ελληνες, κατά τους κατ’ επάγγελμα πατριδοκάπηλους, δεν ευθυνόμαστε που χτίσαμε μια κοινωνία υπερκαταναλωτική, έναν ιδιωτικό τομέα κρατικοδίαιτο και ένα κράτος υδροκέφαλο και αναποτελεσματικό. Η κ. Μέρκελ, λένε, φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάντια μας.

Το μπανάλ έργο με τον «ξένο παράγοντα» είναι χιλιοπαιγμένο. Παρά το γεγονός ότι αν δεν υπήρχε η Δύση, η Επανάσταση του 1821 θα είχε καταπνιγεί από τον Ιμπραήμ, παρότι η Δύση διέσωσε την Ελλάδα μετά τον πόλεμο του 1897, παρ’ όλο που χιλιάδες Δυτικοί σύμμαχοι υπερασπίστηκαν μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός τους την ελληνική επικράτεια, παρά το σχέδιο Μάρσαλ, την πολιτική απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ σε πείσμα των τεχνοκρατών της Κομισιόν και τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, η Δύση φταίει για όλα, ακόμη και σήμερα που συνεχίζει να μας δανείζει, ενώ δεν μας δανείζουν οι αγορές, ακόμη και όταν προσπαθεί να ελαφρύνει το χρέος που οι νόμιμα εκλεγμένες ελληνικές κυβερνήσεις συσσώρευσαν.

Η πικρή αλήθεια που αρνούνται ορισμένοι να δουν είναι ότι όσο οφείλει η Δύση την ύπαρξή της στην αρχαία Ελλάδα, άλλο τόσο η σύγχρονη Ελλάδα υπάρχει χάρη στη Δύση. Και η τελευταία προσπαθεί εδώ και δύο αιώνες να μας κρατήσει στους κόλπους της, παρά τη θέληση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας (όχι ίσως της πλειοψηφίας), το οποίο διεκδικεί τον μοναχικό δρόμο του παρία. Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, διερωτάται κανείς πόσο ειρωνικό θα ήταν να ικανοποιήσει τελικά η Δύση το αίτημα αυτής της ανίερης συμμαχίας μεταξύ κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, επαναστατών του γλυκού νερού, επιδειξιών δανεικού πλούτου, φοροφυγάδων, λασπολόγων, εκβιαστών, τηλε-ευαγγελιστών και εθνικιστών με αριστερό προσωπείο: να εγκαταλείψει δηλαδή την Ελλάδα, έστω και προσωρινά. 

Τότε και μόνο τότε, θα καταλάβουμε και εμείς οι υπόλοιποι, η απαράδεκτα σιωπηρή μέχρι σήμερα πλειοψηφία, πόσο λάθος κάνουμε που ανεχόμαστε να μας καθορίζουν τις ζωές όσοι μετράνε τον πατριωτισμό με τη φαντασιακή τεστοστερόνη, τη χυδαιότητα των σεξιστικών υπονοουμένων και τους τσαμπουκάδες. Τότε και μόνο τότε, ίσως θα πάψουμε να υπεκφεύγουμε από την πραγματικότητα.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δέν νομίζω να δαιμονοποιεί κανείς τους λαούς της Ευρώπης, το παρακάτω video δείχνει ξεκάθαρα τι ακριβώς δαιμονοποιείται

http://www.youtube.com/watch?v=n6jeIwFld3Q&feature=player_embedded

Vpower είπε...

Το είδα και προσωπικά το θεωρώ παραπλανητικό και μάλιστα θεωρώ οτι εξυπηρετεί ύποπτες κερδοσκοπικές σκοπιμότητες! 1) Η ασυλία που τόσο καταγγέλλει του ESM Έχει ως σκοπό την προστασία των Κρατών απο τους τοκογλύφους και τα funds για τον απλούστατο λόγο ότι το ESM ενάντια σε αυτούς θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα. Δηλαδή όταν θα εκβιάζουν ενα Κράτος με αδυναμία δανεισμού θα έρχεται το ESM να χρησιμοποιεί το καρότο-χρήμα και το μαστίγιο-κούρεμα η αναδιάρθρωση χρέους να τους αφαιρεί το όπλο του εκβιασμού. Όλοι αυτοί φυσικά δεν θα άφηναν το ESM να τους ξεδοντιάζει τόσο εύκολα, αλλα χρησιμοποιώντας τους λιβελλογράφους θα έριχναν λάσπη και με πληρωμένες δικαστικές περιπέτειες θα κωλυσιεργούσαν το έργο του. Δεν έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν και μέλη των Κοινοβουλίων για το σκοπό αυτό όπως πολλές φορές έχουν ήδη κάνει. Η Ασυλία λοιπόν που τόσο καταγγέλλεται αφορά τις αγορές κι όχι τους Λαούς. Εξάλλου κάθε Λαός της Ε.Ε. όποτε επιθυμεί φεύγει και απο την Ε.Ε. και απο τον ESM . Άρα να μην υιοθετούμε τόσο ελαφρά και άκριτα τα επιχειρήματα αυτών που ζούν κλέβοντας τα χρήματά μας, και ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες που είμαστε οι πρώτοι που θα βοηθηθούν.

Ανώνυμος είπε...

"Εξάλλου κάθε Λαός της Ε.Ε. όποτε επιθυμεί φεύγει και απο την Ε.Ε. και απο τον ESM".

Πώς ακριβώς ένας λαός μπορεί να φύγει από την ΕΕ και το ESM;
Με δημοψήφισμα σαν αυτό που έγινε την προυγούμενη εβδομάδα στην Eλλάδα;
Αν'αυτού με τις ευλογίες της ΕΕ έγινε πρωθυπουργός ένας πρώην τραπεζίτης και μέλος της τριμερούς επιτροπής με ιδρυτή τον David Rockefeller, μέλος μιάς οργάνωσης τοκογλύφων και τών funds δηλαδή;
Ακόμα και αν κάνω λάθος ως προς το μηχανισμό ESM, επιμένω πως ακόμα και εμείς οι έλληνες μετά από τόσο εξευτελισμό που έχουμε δεχθεί σαν λαός τα τελευταία δύο χρόνια (να θυμίσω οτι συλλογική ευθύνη ήταν το μεγαλύτερο όπλο του Χίτλερ και αυτό χρησιμοποιείται και από πολλά διοικητικά στελέχοι της ΕΕ) δεν δαιμονοποιουμε τους λαούς της Ευρώπης, αυτό το ΄διοικητικό τερατούργημα που καταπατά τα δικαιώματα των λαών της Ευρώπης δαιμονοποιούμε.

Vpower είπε...

Αυτό που εγώ είδα δεν ήταν δημοψήφησμα, εγώ είδα μια ανήμπορη και ανόητη μαριονέτα που ξεβρακώθηκε επειδή άκουσε τα λαμόγια του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Αυτό είδα και πολύ το χάρηκα! Είναι σίγουρα λυπηρό να διαπιστώνω οτι πολιτικά είμαστε σε χειροτερη θέση κι απο τις κεντροαφρικανικές Χώρες μα είναι σαφέστατα ελπιδοφόρο το γεγονός οτι το βαθύ ΠΑΣΟΚ επιτέλους ξεδοντιάστηκε. Δημοψήφισμα δεν κάναμε γιατι το δικαίωμα επιλογής το έχει μόνο αυτός που είναι ικανός και δεν φοβάται τις συνέπειες - και εδώ είναι η πηγή της διαφωνίας μου με ανθρώπου που υποστηρίζουν τη χρεοκοπία. Αυτοί βλέπεις πιστεύουν τη χρεοκοπία ως λύση για τον οποιοδήποτε, ενώ εγώ για λίγους!
Με ένα Λαό που μισεί την ισότητα, τη Δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τον ανταγωνισμό, την εφαρμογή της ίδιας του της νομοθεσίας, που έχει αναγάγει την κλοπή σε δείκτη ευφυίας δεν είσαι σοβαρός αν πιστεύεις οτι μπορείς να ακολουθήσεις το δρόμο της Ισλανδίας. Εδώ πέφτει ξύλο επειδή δεν ανέχονται ούτε καν τα ίσα εππαγγελματικά δικαιώματα, κι εκεί κατέρρευσε ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο χωρίς να ανοίξει μύτη. Τι συγκρίνετε δεν μπορώ να καταλάβω, πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να καταλάβετε που ζείτε ονειροπόλοι? Λες δαιμονοποιούμε τους Λαούς, αλλά εγώ μόνο για τον Ελληνικό Λαό τα πιστεύω όλα αυτά.
Δες όσους προτείνουν τη χρεοκοπία σήμερα και τα κίνητρά τους αν δεν με πιστεύεις, είναι ζήτημα αν το 10% εξ αυτών επιθυμεί τη χρεοκοπία επειδή γνωρίζει και πραγματικά πιστεύει οτι με διαφάνεια και εργατικότητα μπορούμε μετά από αυταπάρνηση και πολλή δουλειά να ανακτήσουμε τη θέση μας στον κόσμο απαλλαγμένοι πια άπο τα χρέη και τις αμαρτίες του παρελθόντος. Το υπόλοιπο 90% απλά ελπίζει ότι χάρη στη χρεοκοπία θα καταφέρει να συντηρήσει τον διεφθαρμένο τρόπο επιβίωσής του. Η χρεοκοπία με λίγα λόγια δεν πρέπει να επιλέγεται επιδή προσωπικά βλάπτεσαι απο τις αλλαγές, αλλα επειδή έχεις πρόταση που είναι βέβαιο πως θα λειτουργήσει εποικοδομητικά την επόμενη της χρεοκοπίας μέρα. Για να καταλάβεις πόσο λάθος σκέπτονται, θα σου πω οτι νομίζουν ότι με χρεοκοπία απλά θα γυρίσουμε στο '80 και δεν μπήκαν καν στον κόπο να καταλάβουν τι σημαίνει μη διαπραγματεύεται κανείς το εθνικό σου νόμισμα για χρόνια, τι σημαίνει να μην γίνεσαι αποδεκτός από τον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου, τι σημαίνει να έχεις τα καλύτερα προϊόντα και να μην μπορείς να τα πουλήσεις επειδή η παγκόσμια αγορά συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχεις..... Αλλά φυσικά τίποτε δεν κρατά για πάντα αν είμαστε ενωμένοι και υποχωρούμε στο συλλογικό συμφέρον, αλλα ειλικρινά πες μου.... είμαστε? Η έστω είμαστε ικανοί να γίνουμε, η θα ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

@ VPOWER
Πιστεύεις οτι όταν θα υπογραφεί η δανειακή σύμβαση που μετατρέπει το ομολογιακό χρέος, που δημιούργησαν διεφθαρμένες πολιτικές, σε πραγματικό δάνειο με επράγματες εγγυήσεις (γή και ύδωρ δηλαδή) δεν θα έρθει η χρεοκοπία;
(αν δεν το έχεις κάνει διάβασε την πρώτη δανειακή σύμβαση, αυτή που υπέγραψε μόνο ο παπακωσταντίνου. H γνώση μου στη διαχείρηση συμβάσεων μου έχει μάθει οτι τα penalties δεν τα βάζεις για να τρομάξεις τον αντισυμβαλόμενο για να κάνει καλά τη δουλειά του αλλά για να έρθει η μέρα που θα τα πάρεις και θα κάνεις τα πάντα για να τα πάρεις, αν τώρα έχεις και την πολυτέλεια να έχεις ένα δικό σου άνθρωπο (Παπαδήμο) να οδηγήσει γρηγορότερα την εταιρεία του να πρέπει να πληρώσει τα penalties είσαι μιά χαρά κύριος.
Συμφωνείς με αυτά που πραγματεύεται ο διεθνής οργανισμός εμπορίου; Εγώ χωρίς να διαφωνώ απόλυτα με όλα αυτά που λες εχω την εντύπωση οτι ο διεθνής οργανισμός εμπορίου είναι ο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟΣ, ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ

Vpower είπε...

Ξεχνάς ότι δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση που να ισχύει ακόμα και αφού κηρύξει χρεοκοπία ένα Κράτος. Ανεξαρτήτως penalties και λοιπών δεσμεύσεων απλά δεν ισχύει. Ακούω συχνά ότι μας αφαίρεσαν το δικαίωμα χρεοκοπίας - κάτι ανόητο κατά τη γνώμη μου. Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις διεθνούς δικαίου ξέρει de facto ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται ποτέ! Τα penalties υπάρχουν για να σταματήσει το μονομερές άρμεγμα που τους κάνουμε υπό μορφήν μνημονίων και τρέχα γύρευε, δηλαδή για την εξασφάλισή τους μόνο εφόσον σωθούμε! Αν όχι ξέρουν φυσικά πως δεν θα ισχύει τίποτε

Ανώνυμος είπε...

@ Vpower
"Με ένα Λαό που μισεί την ισότητα, τη Δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τον ανταγωνισμό, την εφαρμογή της ίδιας του της νομοθεσίας, που έχει αναγάγει την κλοπή σε δείκτη ευφυίας δεν είσαι σοβαρός αν πιστεύεις οτι μπορείς να ακολουθήσεις το δρόμο της Ισλανδίας"
Aν και δεν μου αρέσει να μιλάω για συλλογική ευθύνη ενός ολόκληρου Λαού δεν είναι όλοι ίδιοι οπότε και δεν μπορείς να τους κρίνεις όλους ως ίδιους αλλά θα κάνω μία ερώτηση;
Πότε είχε στην πραγματικότητα θεσμοθετημένα την ισότητα, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και τον ανταγωνισμό;
Αποψή μου είναι οτι ο Λαός ο οποιοσδήποτε Λαός επιβιώνει, προσπαθεί να επιβιώνει σε ένα πολύ εχθρικό σύστημα γι΄αυτόν χωρίς να δικαιολογώ ούτε να επικροτώ αυτό που συμβαίνει. Όταν το ίδιο το θεσμοθετημένο σύστημα σε αναγκάζει να επιβιώνεις με το ένστικτο, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά.
Πως εξηγείς το φαινόμενο των ελλήνων όταν ζούν στο εξωτερικό;
Επίσης έχοντας υπόψη την ιστορία τού Ελληνικού κράτους από σύστασή του, διαπιστώνω οτι αυτό το κράτος δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητο και ποτέ ελεύθερο κράτος ώστε να μπορεί να θεσμοθετεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις καθώς και την παιδεία των πολιτών του.
Καλές είναι οι διαπιστώσεις μήπως όμως πρέπει να ψάξουμε και τα αίτια αυτών των φαινομένων κάποτε;
Αυτή είναι η μοίρα των αποικιών και των προτεκτοράτων δυστυχώς, με το να αναθεματίζουμε τούς λαούς συνολικά είναι ύποπτο.
Και τέλος αν το δημόσιο χρέος είναι ο καθρέφτης των λαών, αφού εμείς έχουμε το copyright για όλα τα κακά της μοίρας μας γιατί στο διάολο όλος ο πλανήτης είναι καταχρεωμένος, θα μου απαντήσει κανείς επιτέλους;

Ανώνυμος είπε...

H αλήθεια είναι οτι δεν έχω καλή γνώση Διεθνούς Δικαίου αλλά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε νομικό προυγούμενο αν τελικά ισχύσει αυτή η Δανειακή Σύμβαση;
όπως χρησιμοποίησε η Αργετινή το δικό μας νομικό προυγούμενο της στάσης πληρωμής του μεταξά;

Vpower είπε...

Συμφωνώ, ποτέ ο Έλληνας δεν απόλαυσε τα καλά της Δημοκρατίας, άλλωστε το έχω γράψει και παλαιότερα, ότι η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε ουσιαστικά ποτέ, Απλώς από τα χέρια των Τούρκων πέρασε στα χέρια των κλικών και των κομμάτων! Πράγματι το δικό μας νομικό προηγούμενο επί Μεταξά υπάρχει και χρησιμοποιήθηκε, και αυτό είναι που μας βεβαιώνει πως ότι κι γράφει η δανειακή σύμβαση, θα μπορούμε να το αρνηθούμε αν χρεοκοπήσουμε. Συνεπώς αυτό που μας χρειάζεται δεν είναι η χρεοκοπία, αφού αυτή θα είναι μια επιλογή δυνατή όποτε το θελήσει ο Λαός μας, η λύση είναι ΑΠΛΑ να καταλάβουμε ότι το Κράτος είναι τόσο άδικο όσο του επιτρέπουμε εμείς οι πολίτες να είναι. Αν αντί να κοιτάμε το ρουσφέτι αποφασίσουμε επί τέλους να συνεννοηθούμε αληθινά και χωρίς υστεροβουλία, ( σίγουρα θα υπάρχουν πάλι οι πονηροί αλλα αν οι πολλοί είναι συνειδητοποιημένοι δε τους ξανακοροιδεύουν), τότε θα σωθούμε είτε χρεοκοπήσουμε είτε όχι! Δηλαδή όσο δεν συνειδητοποιούμε τι πραγματικά μας φταίει δεν θα βρούμε καμιά λύση ασχέτως χρεοκοπίας!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα στο τελευταίο με τη διαφορά ότι δεν πέρασε από τα χέρια των Τούρκων στα χέρια κλικών και κομμάτων αλλά στα χέρια των τότε μεγάλων δυνάμεων (τουλάχιστον αυτό δείχνει πάλι η ιστορία) και οι κλίκες και τα κόμματα ήταν πάντα απλοί εντολοδόχοι πού δρούσαν πάντα σύμφωνα με τις εντολές αυτών. Και τώρα που δυσκόλεψαν τα πράγματα καθαίρεσαν διακριτικά τους εντολοδόχους και μπήκαν οι ίδιοι οι εντολείς στη διαχείρηση. Παπαδήμος λοιπόν.
Μην ακούω όμως για δαιμονοποίηση της Ευρώπης, τουλάχιστον όσων αφορά τους απλούς έλληνες πολίτες και όχι αυτούς που εμπλέκονται στο παρτι της ΕΕ, (καναλάρχες, πολιτικούς,κρατικοδίαιτους εργολάβους κ.α). Οι τελευταίοι το κάνουν διότι με τα θρήνου διαπιστώνουν οτι ήταν εντολοδόχοι ενός λυσσαλέου συστήματος που θα κατασπαράξει και αυτούς στο περασμά του.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά ας δούμε πόσο εύκολο είναι αυτό που λές σε προσωπικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια.
Έλληνας αγρότης χωρίς καμιά παιδεία και πρόσβαση στη γνώση, στην επαρχία με οικογένεια, σαν μικροπαραγωγός έχει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό τεραστίων διαστάσεων που είναι τα φτηνά προοιόντα που προωθούνται λόγω κόστους και κέρδους από τα καρτέλ των super market, δεν έχει πρόσβαση στην παιδεία για τα παιδιά του. Από την άλλη ο χαμηλόμισθος κάτοικος των πόλεων θα επιλέξει τα χαμηλού κόστους εισαγώμενων προοιόντων από αυτά του έλληνα αγρότη.
Αυτός ο αγρότης δεν θα πρότεινε ποτέ στα παιδιά του να γίνουν αγρότες σαν αυτον, τους λέει φύγεται από εδώ πηγαίντε στην πόλη.
Τί κάνει αυτός; ποιές είναι οι επιλογές του;
Έτσι νομίζω κατέληξε ο έλληνας να ζητάει και να στηρίζει το ρουσφέτι όχι από χόμπι.Γι αυτό επιμένω ότι όταν ένα μεγάλο μέρος του λαου αναγκάζεται να λειτουργεί με βάση το ένστικτο της επιβίωσης δεν μπορείς να τον κατηγορείς οτι μισεί την ισονομία τη δημοκρατία τους νόμους και όλα αυτά που ανέφερες προηγούμενα.

Ανώνυμος είπε...

Μιας λοιπόν και η Δύση "ξέρει" ποιός φταίει προς τι όλη αυτή η συζήτηση;

Γιατί δεν έρχεται κατά 'δω να ελέγξει αυτούς που σπατάλησαν;

μην το ψάχνετε...
μπορεί να τους χρωστάμε πολλά, αλλά κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Είδωμεν...

Ανώνυμος είπε...

Η Δύση μας διέσωσε; Το σχέδιο Μάρσαλ φίλε μου ξέρεις τί ήταν; Μια προσπάθεια να μας διατηρήσουν στην σφαίρα του καπιταλισμού. Ουδεμία πρόθεση υπήρχε για να μας ..σώσουν όπως λες.
Το 1821; Το 1897; Οι λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις πάντα είχαν συμφέροντα και μέσα από αυτά τα συμφέροντα κινούνταν και στην σχέση τους με την Ελλάδα.
Τον πόλεμο που έκαναν οι Βρετανοί στον Καποδίστρια, τον Κολοκοτρώνη και τον Καραισκάκη τον έχεις υπ'όψην σου; Το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος πατριώτης Καποδίστριας είχε την πρόθεση να εκδώσει μόνος του χρήμα το ξέρεις;Δεν θα μπορούσαν να το επιτρέψουν ποτέ. Η αυτοδιάθεση δεν υπάρχει σαν όρος στο λεξιλόγιο των τραπεζιτών που εδώ και δυόμιση αιώνες έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε όλο τον πλανήτη και ουσιαστικά αυτοί κινούν τα νήματα πίσω από κυβερνήσεις μαριονέτες. Απλά μας έχουν βάλει στην σφαίρα επιρροής. Απλά μας έβαλαν στην σφαίρα επιρροής τους.Για ποια σωτηρία από την Ευρώπη μιλάς; Τη δεκαετία του 70' είχαμε 120% παραγωγή, ήμασσταν αυτάρκεις και κάναμε και εξαγωγές. Δες που είμαστε σήμερα, έπειτα από τον ..Ευρωπαικό εκπολιτισμό.Έλεος με αυτά που διαβάζω.Απορώ αν σε πληρώνουν για να είσαι τέτοιο παπαγαλάκι των νεοταξιτών.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟΚΤΑ ΑΞΙΑ ΜΕ 2 ΜΟΝΟΝ ΤΡΟΠΟΥΣ

1) ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Ή ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΉ ΤΗΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ( ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΚΑΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΔΙΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΩΡΑ.... ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ...)

2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΩΝ ( ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ )

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΦΕΝΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ( ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΣΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ....)

ΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ...
ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΙΚΑΝΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ....

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΤΖΟΓΑΔΩΡΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙ Η ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ

Disqus for Alternative Greek Politic Review