Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ποιός στηρίζει το θεριό και ποιός το Γιάννη? - Vpower

Σύμφωνα με το άρθρο των Νέων (το Link παρατίθεται παρακάτω) που έχει τίτλο :
"Και οι μικρό – αποταμιευτές θα μετάσχουν στο «κούρεμα»" - http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4689905

Δεν θα εξαιρεθούν του κουρέματος τα ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, των Νέων παρά τις προσπάθειες του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό τελικά η τρόικα και οι θεσμικοί εταίροι της χώρας επέμειναν στην απομείωση της αξίας των ομολόγων που κατέχουν και οι μικρό - αποταμιευτές.

Σύμφωνα με υπολογισμούς οι τίτλοι που δεν ανήκουν σε θεσμικούς επενδυτές αντιπροσωπεύουν περίπου 5 δισ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση εξέταζε τρόπους με τους οποίους το κούρεμα θα περιοριζόταν στους θεσμικούς επενδυτές και δεν θα έθιγε τα φυσικά πρόσωπα που τοποθέτησαν τις αποταμιεύσεις τους σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών παραδέχονται πλέον πως τα εν λόγω ομόλογα δεν θα εξαιρεθούν από το γενικό κούρεμα και θα κληθούν και οι κάτοχοί τους να μετάσχουν στο PSI.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείει την εκ των υστέρων αποζημίωση των φυσικών προσώπων, κάτι που σχεδιάζεται να γίνει και με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δηλαδή έχουμε τα εξής δεδομένα:

α) Το Ελληνικό Κράτος διαφωνεί με την Τρόικα σχετικά με τον καταμερισμό της ζημίας που θα προκύψει από το κούρεμα, και πιο συγκεκριμένα η Τρόικα πιστεύει ότι δεν πρέπει να υπολογίζουμε ποιος είναι ο κάτοχος των τίτλων ενώ η Κυβέρνησή μας θεωρεί ότι τα ασφαλιστικά ταμεία και οι μικροεπενδυτές δεν πρέπει να χάσουν τίποτε.

β) Επειδή στην παρούσα φάση η Τρόικα δεν υποχωρεί, η Ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύεται στο μέλλον να συνδράμει υπέρ αυτών που επιθυμεί, ώστε να τους ανακουφίσει από τις συνέπειες του κουρέματος.

γ) Δεν διευκρινίζεται με ποιο τρόπο θα χαρακτηρισθεί κάποιος ως μικροεπενδυτής γεγονός πολύ ύποπτο σε μια Χώρα στην οποία υπάρχει η αδυναμία οικονομικού ελέγχου που υπάρχει στη δική μας. Αν για παράδειγμα ο κ.Τυχαιόπουλος που κατέχει 500 εκατομμύρια € σε of shore εταιρία που εδρεύει στις νήσους Κέυμαν και μόνο 15 εκατομμύρια € σε τίτλους χρέους του Ελληνικού Δημοσίου, σαν τι μεγέθους επενδυτής πιστεύετε πως θα χαρακτηρισθεί από το Ελληνικό Δημόσιο?

δ) Δεν διευκρινίζεται ούτε ο τρόπος με τον οποίο θα αποζημιωθούν τα ταμεία, δηλαδή για παράδειγμα σε ομόλογα 10 εκατομμυρίων € που κατέχουν 2 διαφορετικά ταμεία, ας πούμε το ΙΚΑ και το Ταμείο των εργαζομένων του Τύπου, θα είναι ίδια η αποζημίωση ? Δεν δεσμεύεται υπόπτως κανένας ούτε γι' αυτό!

ε) Δεν ρυθμίζονται ποινικές κυρώσεις πολιτικών προσώπων, δηλαδή αν για παράδειγμα εγώ αποκαλύψω ότι το Κράτος συμπεριέλαβε  τον Τυχαιόπουλο του προηγουμένου παραδείγματος στους αποζημιωθέντες μικροεπενδυτές, θα αρκεί αυτή η απόδειξη για να κηρυχθεί ένοχος ο Υπουργός της Οικονομίας ως διεφθαρμένος όπως φυσικά θα είναι με βάση τη λογική οποιουδήποτε?

Με ποιο απλά λόγια, κάτω από την προστασία των επενδύσεων των Ασφαλιστικών μας  Ταμείων ο κ.Βενιζέλος κατά την γνώμη μου εξυφαίνει τη διαφθορά του μέλλοντος και δυστυχώς (αυτό δείχνει και την πνευματική μας κατάντια) ο μόνος που υπερασπίζεται το συμφέρον του Ελληνικού Λαού είναι για μια ακόμη φορά η (αηδιασμένη δικαίως!) Τρόικα.

 Να μου επιτρέψετε λοιπόν εμένα να αμφιβάλλω σχετικά με το ποιος υποστηρίζει το θεριό (δηλ. τις αγορές) και ποιος τον Γιάννη (δηλ. τον Ελληνικό Λαό) και να πιστεύω ελάχιστα η και καθόλου τις γελοίες καθεστωτικές στριγκλιές περί δήθεν υπεράσπισης των μισθών από την κακιά Τρόικα, δεδομένου ότι εγώ πιστεύω πως οι μόνοι κακοί στην ατέρμονη και αδιασάλευτη Ελληνική κρίση ήταν πάντα πολύ κοντινοί στο Κράτος συμπολίτες μας και ποτέ ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review