Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Περί Δραχμής και άλλα όνειρα των Ελλήνων σήμερα! Του Vpower

   Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν σήμερα για την ανάγκη της Χώρας μας να αποκτήσει ξανά το εθνικό της νόμισμα τη Δραχμή. 

        Οι περισσότεροι από αυτούς γνωρίζουν καλά τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση, και περιμένουν τρίβοντας τα χέρια. Επειδή όμως έχουν παρασύρει και μεγάλη μερίδα Ελλήνων σε αυτό τους το κερδοσκοπικό παιχνίδι, θα αναγκαστώ για μια ακόμη φορά να εξηγήσω γιατί πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία μας.

Κέρδη και ζημίες!
     Στα κέρδη βάζουμε την άρνηση πληρωμής του εξωτερικού μας χρέους, και την δυνατότητα του Κράτους να καλύπτει τα ελλείμματά του με τύπωμα νέου χρήματος. Αυτό ήταν, πλέον η κάθε Ελληνική Κυβέρνηση θα είναι ικανή να προσδιορίζει τη νομισματική της πολιτική όπως αυτή θα το επιθυμεί.

Στις ζημίες όμως πρέπει να υπολογίσουμε τα εξής:
- Τον μηδενισμό του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου.
-  Την αποπομπή της Χώρας μας από την Ε.Ε. (ΝΑΙ δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία διαγραφής μέλους αλλά σε μια Σύνοδο κορυφής μπορούν να παρακάμψουν άνετα αυτό το πρόβλημα)
-  Την κατάσχεση της Ελληνικής περιουσίας στο εξωτερικό
-  Τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων λόγω του υποτιμημένου εθνικού νομίσματος μιας και όλα τα εισαγόμενα είδη θα γίνουν πανάκριβα (π.χ. μια τηλεόραση 20 ιντσών θα κοστίζει 5 μισθούς Δημοσίου Υπαλλήλου κ.ο.κ. )
-Τη δημιουργία όρων μαύρης αγοράς γενικότερα στη Χώρα, μιας και οι αξίες (ειδικά τα πρώτα χρόνια) θα είναι τόσο ρευστές που ουσιαστικά θα πεθάνει το εσωτερικό εμπόριο. Πόσο να πουλήσεις ένα αυγό σε δραχμές όταν κάθε Μήνα η Δραχμή χάνει κι από 10% της αξίας της? Είδαμε τι κερδοσκοπία υπήρξε με τη μετάβαση από την Δραχμή στο € που ήταν καθαρά θέμα κερδοσκοπίας, σκεφτείτε τι θα γίνει με την μετάβαση στη Δραχμή όπου κανένας δεν θα εμπιστεύεται το νέο νόμισμα.
 -  Η Διαφθορά του Κράτους που έτσι κι αλλιώς είναι η υψηλότερη της Ευρώπης των 25 (είμαστε στα επίπεδα του Μπαγκλαντές σύμφωνα με τις εκθέσεις του Ο.Ο.Σ.Α. ) θα γίνει πλέον ο κανόνας που δεν θα επιδέχεται εξεραίσεις.
-  Μια ακόμα επιλογή των νέων της Χώρας μας θα πάψει πλέον να υπάρχει, αφού τα Ευρωπαϊκά Κράτη δεν θα δέχονται μετανάστες από τη Χώρα μας.
- Η Εξωτερική μας πολιτική θα εκμηδενιστεί εντελώς αφού το οικονομικό ντόμινο που θα προκαλέσουμε θα δημιουργήσει το πιο εχθρικό διεθνές πολιτικό περιβάλλον που είδε ποτέ το νεοελληνικό Κράτος από συστάσεώς του.
- Ο Τουρισμός μας θα είναι ανάλογος μιας χρεοκοπημένης Χώρας (για σκεφτείτε αν εσείς θα πηγαίνατε ποτέ τουρίστες σε μια Χώρα που μάθατε πως χρεοκόπησε και υπάρχει πείνα)

Το χρήμα δεν είναι ο πλούτος, αλλά απλώς η μονάδα μέτρησης του πλούτου. Αν μερικοί πιστεύουν ότι  θα ψηλώσουν αν αντί υπολογίσουν το ύψος του σε μέτρα, το υπολογίσουν σε πόδια τότε τι να πω? 

Όλα αυτά επειδή μερικοί "έξυπνοι" θέλουν να δημιουργήσουν το νέο ελντοράντο των ευκαιριών στη Χώρα, και πληρώνουν μάλιστα και διάφορα πολιτικά φερέφωνα για να παραπλανήσουν για άλλη μια φορά τον ανόητο όχλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review