Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Πλήρη αποτυχία και ανικανότητα εφαρμογής οποιονδήποτε μέτρων στην Ελλάδα - του Vpower

Μπορεί τα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα να σε καθησυχάζουν λέγοντας, ότι δεν είμαστε οι μόνοι με οικονομικά χάλια, μπορεί να σου χαϊδεύουν τα αυτιά λέγοντας, θα χάσουν αν μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε, μπορεί να τα κατάφεραν να πεθαίνει της πείνας ο Λαός χωρίς να καταλαβαίνει σε τι έφταιξε. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ... ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΚΛΩΤΣΙΑ.......(Σκέψου από τώρα τι θα λες στα παιδιά και τα εγγόνια σου που τους έφτιαξες με την ψήφο και την ανοχή σου ένα μέλλον βγαλμένο απο το παρελθόν της Αλβανίας, δε σε νοιάζει καθόλου τώρα αυτό αλλά κακώς.... όπως πάντα θα χτυπάς το κεφάλι σου!)

Καταστροφική είναι η εικόνα που δίνει για την Ελλάδα η προκαταρκτική έκθεση της τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post, η οποία επικαλείται στέλεχος της κυβέρνησης του Βερολίνου το οποίο έχει γνώση του συγκεκριμένου θέματος, η Αθήνα έχει αποτύχει να κάνει οποιαδήποτε πρόοδο όσον αφορά στα 210 από τα 300 μέτρα πού έχει δεσμευτεί να λάβει, με στόχο την περιστολή των δημοσιονομικών δαπανών και του ελλείμματος. Μάλιστα, με βάση αυτές τις διαπιστώσεις, η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται ιδιαιτέρως εκνευρισμένη και χαρακτηρίζει «απολύτως απαράδεκτο» κάθε αίτημα για παράταση του προγράμματος προσαρμογής για δύο έτη. Αλλά και ο αντικαγκελάριος και ηγέτης των Φιλελευθέρων, Φίλιπ Ρέσλερ, με νέες δηλώσεις που έκανε σήμερα, εκτιμά ότι «στις τάξεις της τρόικα εξαντλείται η υπομονή με την Ελλάδα». 

Ακόμη πιο επιθετική είναι η στάση του γενικού γραμματέα των, επίσης συγκυβερνώντων, Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας. Ο Αλεξάντερ Ντόντμπριντ ζήτησε χθες ευθέως να υπάρξει ένας «οδικός χάρτης» για την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. «Μόνο έτσι θα έχει η Ελλάδα τύχη», δήλωσε στην Rheinische Post. Αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Χανς-Πέτερ Κάιτελ, από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του ευρώ, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα. «Δεν μπορεί μια χώρα να υπονομεύει διαρκώς την οικονομική ισχύ μιας ολόκληρης νομισματικής ένωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review