Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Γιατί ακόμα ψαχνουμε δικαιολογίες? - του Vpower

     -Τι να κάνει ο καημένος νεο-Έλληνας; - Δεν καταλάβαινε οτι δανείζονται στο όνομά του για να τον κλέβουνε!

      -Τι να κάνει ο καημένος νεο-Έλληνας; - Δεν γνώριζε οτι οι ασφαλιστικές του εισφορές , θυσιάστηκαν  μετατρεπόμενες σε μετοχές "αέρα" το 2000 ωστε να κερδίσει  τις εκλογές του Απρίλη , ο Αρχιμιαφιόζος!

     -Τι να κάνει ο καημένος νεο-Έλληνας; - Δεν ήξερε οτι τα Κοινοτικά πλαίσια στήριξης δίδονταν για να κάνουμε ανάπτυξη, γι'αυτό με υπορτιμολογήσεις τα κατασπάραξε και παρέμεινε παρόλα αυτά σε ύφεση.

    -Τι να κάνει ο καημένος νεο-Έλληνας; - Δεν ήξερε οτι όσο πιο πολλές συντάξεις αναπήρων βγούν τόσο λιγότερα θα εισπράττουν οι ανάπηροι! Αν το 'ξερε πως εκτός απο το Κράτος , κλέβει και τους πραγματικά ανάπηρους, δεν θα έκλεβε ( μην ορκίζεσαι , σε πιστέψαμε) ! Το ίδιο και οι αγανακτισμένοι  των συντάξεων πεθαμένων συγγενών , δεκτός ο ισχυρισμός οτι η κλοπή του Κράτους , δε γνωρίζατε οτι συνιστά κλοπή των συμπολιτών σας! Οι άγαμες θυγατέρες Δημοσίων υπαλλήλων επίσης συγχωρεμένες αφου κι αυτές δεν γνώριζαν οτι εισπράττοντας τις μη αναλογικές τους συντάξεις , ευθύνονται ουσιαστικά για το μέγεθος της κοινωνικής αδικίας! 

     - Τι να κάνει και ο καημένος υπάλληλος του Υπουργείου... εισέπραττε το φακελλάκι αλλά δεν γνώριζε οτι ο πρώτος λόγος για τον οποίο δεν γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα , είναι αυτή ακριβώς η απάτη του! Δεν καταλάβαινε οτι ο φάκελλος περιέχει τους μισθούς χιλιάδων ιδιωτικών υπαλλήλων που μένουν άνεργοι εξαιτίας του αναξιόπιστου και σε επίπεδα Μπαγκλαντές διεφθαρμένου Δημοσίου!

      -Τι να κάνει ο καημένος νεο-Έλληνας; - Δεν ήξερε ......  τίποτα , μα τίποτα όμως! πριν αποκαλυφθεί οτιδήποτε , η Ελληνική κοινωνία σοκάρεται και δηλώνει ευθαρσώς πως αν ήξερε....    αλλά ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ!

     - Με όσα χρήματα κι αν επιδοτήσεις ένα Κράτος, απο τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των χρημάτων θα γίνει μαύρο χρήμα σε offshore εταιρίες, μια τρύπα στο νερό θα κάνεις, αλλά μην μου πείτε ξέρω! ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ, ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ...

  Έτσι δηλώνουν αθώοι οι Έλληνες που απέμειναν έχοντας σώας τα φρένας ακόμα! 

   Γιατί υπάρχουν και οι μυστήριοι που προκειμένου να απενοχοποιηθούν , ξεσηκώνουν ότι βλακεία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και τη διαφημίζουν ως συνομοσία κατά του Ελληνισμού και δεν έχει συμμαζεμό το παραλήρημα!

   Άλλοι πάλι, μέρα νύχτα βρίζουν τους μετανάστες, λες και οι Πακιστανοί έφαγαν τα κοινοτικά κονδύλια με υπερτιμολογήσεις, λες και ο Κρατικός μηχανισμός στελεχώνεται με υπηκόους Κουρδισταν, λες και οι μετανάστες μένουν ανασφάλιστοι με δικό τους όφελος, και μετά απο δική τους πρωτοβουλία. Ακούγοντάς τους νομίζει κανείς οτι η Ελλάδα δεν έχει κανένα οικονομικό θέμα να την απασχολεί, το μόνο για το οποίο μιλούν , είναι η εγκληματικότητα!

    Η ανάγκη να δηλώσουν αθώοι είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων , αυτό που αλλάζει είναι μόνο ο τρόπος. Τίποτε άλλο μόνο ο τρόπος γιατί η ανάγκη της απενοχοποίησης είναι καθολική! Ανάλογα με το μυαλό που διαθέτει κανείς επιλέγει και το φορέα που εκφράζει την απενοχοποίηση της επιλογής του. Συνήθως οι πιο ανόητοι υιοθετούν ενα συνομοσιολογικό - ξενοφοβικό κράμα απόψεων τύπου Χ.Α. ή ΑΝ.ΕΛΛ. , κι εκδικούνται έτσι το σύστημα που απέτυχε να συνεχίσει να τους εξυπηρετεί εις βάρος των υπολοίπων!

   Άλλοι βέβαια είναι πιο ρομαντικοί και καταφεύγουν στον τυχοδιωκτισμό της Αριστεράς επεξεργαζόμενοι σενάρια καλύτερης ζητιανιάς... έ μεσυγχωρείτε , διαπραγμάτευσης ήθελα να πω! Άλλοι κολημμένοι στο '80 ονειρεύονται το νεο ΠΑΣΟΚ ξεχνώντας οτι τώρα πια πάλιωσε το κόλπο ....και κάνουν ματαίως όνειρα! 

  Η ανάγκη να αρχίσουν να ελπίζουν και πάλι σε καλύτερες μέρες είναι κοινό χαρακτηριστικό τους, αλλά είναι εξίσου προφανές οτι κανείς δεν ξέρει ενα ασφαλή τρόπο για να έρθει η πολυπόθητη ελπίδα ! 

   Βλέπετε δεν ξέρουν ούτε διάβασαν ποτέ τους ένα αρχαίο ελληνικό δράμα, μια τραγωδία οποιαδήποτε τραγωδία! Αν το είχαν κάνει θα έβλεπαν οτι το στάδιο της κάθαρσης είναι υποχρεωτικό και προηγείται πάντα της τελικής λύσης. Δηλαδή όσο επιμένουν να μη ζητούν ευθύνες απλά καθυστερούν τη λύση, όσο επιμένουν να αδιαφορούν για τα πραγματικά ζητήματα της πολιτικής , απλά βυθίζονται περισσότερο σ' αυτή την περισσότερο ηθική και λιγότερο οικονομική κρίση! 

   Με τον ισχυρισμό ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ! αγαπητέ μου συμπολίτη ΔΕΝ δηλώνεις αθώος όπως εσφαλμένα νόμισες! Με τον ισχυρισμό φταίνε οι λαθρομετανάστες δεν δηλώνεις αθώος όπως καταφανώς εσφαλμένα πιστεύεις! Με τον ισχυρισμό "φταίνε οι νεφελήμ, τα σιωνιστικά κέντρα , οι μασώνοι κ.λ.π. που πολεμούν τον Ελληνισμό , μας ψεκάζουνε κ.λ.π."  δεν διακαιολογείσαι όπως βλακωδώς πιστεύεις. Αν δεν αποδεχθείς την κάθαρση , η έξοδος απο την κρίση δεν θα έρθει ποτέ , ούτε εντός ούτε εκτός Ευρώπης, αν δεν δεις που έφταιξες , στον βούρκο θα παιθάνεις, κι αν δεν πιστεύεις ούτε εμπιστεύεσαι εμένα, τουλάχιστον συμβουλέψου του Αρχαίους Έλληνες τραγωδούς, μάθε αν θες γιατί η κάθαρση πάντα προηγείται της λύσης. 

    Όλοι οι ισχυρισμοί αυτοί της δήθεν απενοχοποίησης σου , είναι απλώς αποδεικτικά στοιχεία βλακείας, πονηριάς ή αδιαφορίας κατα περίπτωση γι' αυτό δεν είναι αργά έστω και τώρα να συμβιβαστείς και να αποδεχθείς τις ευθύνες σου! Εξάλλου αυτή είναι και η κύρια διαφορά που έχουμε όλοι οι φιλελεύθεροι πολίτες με την υπόλοιπη κοινωνία! Εμείς δεν πιστεύουμε οτι το πολιτικό κατεστημένο δημιουργήθηκε στον Αρη και φυτεύτηκε στην Ελλάδα ως ξένο σώμα. Εμείς αποδεχόμαστε οτι φταίμε όλοι και οι πολιτικοί και οι πολίτες! Ας αποδεχθούμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες μας, ας έρθει η κάθαρση να μη μας φοβίζει! 

Να θυμάσε πάντα πως η κάθαρση προηγείται της λύσης υποχρεωτικά, και εξεραίσεις αυτού του κανόνα ευτυχώς δεν υπάρχουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review