Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: "Πρέπει να προχωρήσουν ταχύτερα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις"

Έκκληση για μεγαλύτερη σοβαρότητα απηύθυνε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη από το Ηράκλειο, καθώς όπως είπε ζούμε στην εποχή όπου οι πάντες κινδυνολογούν.
Ολοκληρώνοντας το διήμερο πρόγραμμα περιοδείας της στην Ανατολική Κρήτη η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας παραχώρησε συνέντευξη τύπου όπου αναφέρθηκε σε θέματα υποδομών της Κρήτης αλλά και στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
Σύμφωνα με την ίδια το Κίνημά της ανησυχεί για την πορεία απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων γι’ αυτό χρειάζεται μια διαφορετική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση στην γραφειοκρατία που ταλανίζει τις όποιες αποφάσεις για επενδύσεις ,ώστε να πέσουν χρήματα το ταχύτερο δυνατόν στην αγορά για να μπορέσει να κινηθεί.
Η κ Μπακογιάννη χαρακτήρισε απολύτως αναγκαίο το συντονισμό όλων των φορέων της Κρήτης για να γίνουν μικρά αλλά ρεαλιστικά έργα που θα βοηθήσουν στην τουριστική υποδομή του νησιού παράλληλα με συντονισμένη προβολή της Κρήτης και των προϊόντων που παράγει.
“Η Κρήτη είναι μια και ενιαία κι έχουμε υποχρέωση να τη στηρίξουμε καθολικά” , υπογράμμισε εξάλλου μιλώντας για τη συνεννόηση που πρέπει να υπάρξει στον τόπο. “Δεν μπορούμε να αντέξουμε τη λογική ότι θα σκοτωνόμαστε σε Ηράκλειο και Χανιά, πρέπει ν' αναλάβουμε δράση να βάλουμε το καλό όλων μας πάνω από τις όποιες μικροδιαφορές” ανέφερε.
Στις 7 και 8 Μαΐου η πρόεδρος της ΔΗΣΥ θα επισκεφθεί και πάλι την Κρήτη για δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν σε Λασίθι και Ηράκλειο για το περιβάλλον και την ανταγωνιστικότητα και τον τουρισμό αντίστοιχα.
Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις που πλέον ανεβάζουν τα ποσοστά του Κινήματος της η ίδια απάντησε πως δεν έχουν καμία αμφιβολία για την αύξηση τους, ξέρουν που κινούνται και την ανταπόκριση που έχουν οι θέσεις τους.
“Ο κόσμος”, είπε, “θέλει την αλήθεια, ρεαλιστικές προτάσεις κι ένα μπούσουλα εξόδου από την κρίση”. Αυτό που από τη μεριά τους τονίζουν είναι πως δεν μπορεί πλέον ο ιδιωτικός τομέας να ταΐζει ένα σπάταλο κράτος. Γι’ αυτό χρειάζεται μείωση του κράτους, (εννοώντας αποκρατικοποιήσεις), να γίνει πιο αποτελεσματικό και να προχωρήσουν ταχύτερα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στηρίζοντας τον ιδιωτικό τομέα που είναι η αγελάδα η οποία παράγει το γάλα για την οικονομία μας.
Αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως στο τι περιμένει να πράξει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στις επόμενες εκλογές η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως αν κοιτάξει κανείς 20 χρόνια πίσω θα δει πως σήμερα οι θέσεις του δικαιώνονται καθώς είχε προβλέψει τι θα συμβεί στην οικονομία μας. “Αν οι τομές που τότε πρότεινε είχαν υλοποιηθεί η Ελλάδα δεν θα είχε φθάσει στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα”, πρόσθεσε.
Τα βέλη της έστρεψε όμως η κ. Μπακογιάννη για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση με αφορμή τους χειρισμούς της στην οικονομία.
Όπως είπε στην Ελλάδα μέσα στην κρίση λαϊκισμού που μας διακατέχει έχουμε χάσει τη μπάλα. «Οι μεταρρυθμίσεις που προέβλεπε το μνημόνιο δεν προχώρησαν. Η κυβέρνηση δεν τολμά να συγκρουστεί με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ κι επειδή δεν τολμά το τίμημα το πληρώνουν τα γνωστά υποζύγια, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι ο ιδιωτικός τομέας».
Η ίδια εξήγησε πως καταψήφισε την περικοπή μισθών και συντάξεων όχι λόγω λαϊκισμού αλλά επειδή θεωρούσε πως έπρεπε να κοπούν από τον ΟΣΕ, στη μαύρη τρύπα του οποίου καταλήγουν σήμερα όλα τα χρήματα που περικόπηκαν από μισθούς και συντάξεις.
Το δομικό πρόβλημα της κυβέρνησης, επέμεινε, είναι πως δεν μπορεί να κάνει τις συγκρούσεις που πρέπει, δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και μη προχωρώντας αγοράζει πολιτικό χρόνο αλλά έτσι πληρώνει ο Ελληνικός λαός ένα πολύ μεγαλύτερο τίμημα.
Η κρίση οδηγεί σε συμμαχικές κυβερνήσεις.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές καθώς θεωρεί πως οι ανεξέλεγκτες μονοκομματικές κυβερνήσεις ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η κρίση θα οδηγήσει μοιραία σε συμμαχικές κυβερνήσεις που για να υπάρξουν χρειάζεται προγραμματικό πλαίσιο. “Εγώ”, ανέφερε, “δεν είμαι διατεθειμένη να στηρίξω καμία πολιτική που να οδηγεί σε περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των Ελλήνων για να κρατήσουν τα προνόμια τους κάποιοι λίγοι”.
Η ίδια προέβλεψε μεγάλη σύγκρουση μέσα στο Μάιο με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι το ηλεκτρικό ρεύμα δική της υπόθεση αλλά κοινωνικό αγαθό που ανήκει στον λαό συνεπώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί με μπλακ άουτ για να κρατήσει τα προνόμια των συντεχνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review