Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αντίδραση Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη διαδοχή Στρος-Καν

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, επέκρινε δριμύτατα τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, τη Γερμανία και το Βέλγιο για την έναρξη συζητήσεων περί της διαδοχής του Ντομινίκ Στρος Καν, ως επικεφαλής του ΔΝΤ.
Η θέση του Γάλλου σοσιαλιστή πολιτικού στο τιμόνι του Ταμείου, βρίσκεται σε κίνδυνο μετά τη σύλληψή του από τις αρχές της Νέας Υόρκης με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, εις βάρος της 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο που διέμενε. Τη Δευτέρα ήταν αναγκασμένος να χάσει τη συνεδρίαση της ευρωζώνης που ασχολήθηκε με τα σχέδια διάσωσης της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.
" Όσο ο κ.Ντομινίκ Στρος Καν δεν υποβάλλει την παραίτησή του και δεν υπονοώ ότι πρέπει να το πράξει, είναι ανέντιμο ότι κάποιες κυβερνήσεις, ήδη σήμερα το πρωί, ξεκίνησαν τις συζητήσεις για τη διαδοχή του ", δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στους δημοσιογράφους. " Αυτή είναι μια κουβέντα που δεν έχει θέση τώρα ", προσέθεσε ο επικεφαλής της ευρωζώνης.
Νωρίτερα στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup Βέλγοι και Γερμανοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι αν ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ένας Γάλλος, παραιτηθεί από το πόστο του, τότε θα πρέπει να τον διαδεχτεί ένας άλλος Ευρωπαίος. Παραδοσιακά του ΔΝΤ ηγείται Ευρωπαίος, ενώ του " αδελφού " του Οργανισμού της ηγείται Αμερικανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review