Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Wall: Οδηγός τα εταιρικά κέρδη - Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό PSI να έχουν μπει στην τελική ευθεία και αυτό -τουλάχιστον- το κεφάλαιο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους να μοιάζει να κλείνει αισίως, οι επενδυτές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού στρέφονται στα εταιρικά αποτελέσματα.

Η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ' τριμήνου 2011 έχει ξεκινήσει και πλέον το επενδυτικό κλίμα δείχνει να κυριαρχείται από τον αντίκτυπο που έχουν οι επιδόσεις των επιχειρήσεων.
Την Παρασκευή τα νέα δεν ήταν τόσο ευχάριστα όσο περίμενε η αγορά. Οι επιδόσεις της General Electric και της Google κινήθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών, κι αυτό οδήγησε σε αρνητικό άνοιγμα των χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street.

Ωστόσο, οι επενδυτές έδειξαν ψυχραιμία, καθώς φαίνεται ότι οι «ταύροι» εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι. Όσο μάλιστα η κατάσταση στην Ευρώπη δεν ξεφεύγει από τον έλεγχο, η προοπτική συνέχισης του ράλι παραμένει ισχυρή.

O δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,73% στις 12.716,39 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq απώλεσε 0,1% στις 2.785,58 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0,03% στις 1.314,83 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review