Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πάντα γελαστοί, και γελασμένοι........ του Vpower!


Οι νεοέλληνες για άλλη μια φορά , υπό το βάρος του ακμάζοντα λαϊκισμού μπέρδεψαν τα μούτια τους.....

     Δαιμονοποίησαν το μνημόνιο, κι όχι τους αποτυχημένους εφαρμοστές του- δηλαδή αν ρωτήσεις το μέσο Έλληνα γιατί απέτυχε το μνημόνιο , θα σου πεί γιατι ήταν λάθος, και όχι γιατι η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθώντας να σώσει την εκλογική της βάση , κατάφερε για άλλη μια φορά να κατασπαταλήσει τα ευρωπαικά κονδύλια χωρις να προσφέρει απολύτως τίποτε στον τόπο! 
      Τα ίδια γίνονται και περιμένουμε φυσικά να γίνουν και με το μεσοπρόθεσμο, δηλαδή η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά θα κατασπαταλήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να .... καταφέρει στο τέλος τέλος άλλη μια φορά να πεί μέσω της προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε. οτι ήταν λάθος και το μεσοπρόθεσμο... εν τω μεταξύ βέβαια θα αποστραγγίσει για άλλη μια φορά τον μέσο Έλληνα φορολογούμενο , αλλά χωρίς φυσικά να αποτρέψει τη χρεοκοπία από το σίγουρο μελλοντικό οικονομικό ορίζοντά μας. 

Θα με ρωτήσετε , γιατί νομίζω οτι θα έχει την ίδια κατάληξη και το μεσοπρόθεσμο αλλα εδώ θα κινδυνεύσετε να σας κοιτάξω με τον οίκτο που κοιτάζω του αφελείς......... 

Θα με ρωτήσετε  ακόμη, δηλαδή τί λες όχι στο μεσοπρόθεσμο  ? Αλλα φυσικά δεν λέω αυτό. 

-Αυτό που λέω είναι απλό κι ας σας επέβαλλαν τα Μ.Μ.Ε. να μη το συζητάτε. 

Το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, όπως και κάθε άλλη δανειακή σύμβαση στη Ζωή , μπορεί να είναι καλή ( π.χ. παίρνεις δάνειο , υλοποιείς μια επιχειρηματική ιδέα , κονομάς και είναι όλοι ευχαριστημένοι και η τράπεζα που σε δάνεισε και εσύ που απο κει που δεν είχες τίποτα, έχεις τώρα μια επιχείρηση στα χέρια σου) αλλα μπορεί να είναι και καταστροφική   ( π.χ. όταν παίρνει το δάνειο ένας τζογαδώρος ) 

Εξαρτάται δηλαδή απο το ποιός παίρνει το δάνειο........

Με λίγα λόγια η κουβέντα του άν έπρεπε να πάρουμε το μνημόνιο η το μεσοπρόθεσμο θεωρώ οτι είναι παραπλανητική , και φυσικά συζήτηση για ανόητους.......

Το ποιός είναι ικανός να διαχειριστεί το μεσοπρόθεσμο θα έπρεπε να συζητάμε ..... αν είχαμε λογική και ελπίδα για το μέλλον. 


Με πιο απλά λόγια αγαπητέ νεοέλληνα, είτε πάρεις το δάνειο ( Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο, ή σκατά πες το) είτε όχι χαμένος είσαι - γιατί οι ίδιοι τζογαδόροι που κατάντησαν τα Ταμεία σου έτσι, οι ίδιοι και σήμερα σε κυβερνάνε..... και φυσικά στα ίδια μέρη πάλι θα σε πάνε.... γιατί όπως είπε κι ο Σκορπιός στον τσιμπημένο και δηλητηριασμένο  βάτραχο " Αυτή είναι η φύση μου " .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review