Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτο άρθρο για την Ελλάδα στις ΗΠΑ προβληματίζει…

Μιλώντας για μπλόφα, το αμερικανικό περιοδικό επιλέγει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και των σχέσεων της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με απλά λόγια, η συντάκτης του άρθρου, Μέριν Σόμερσετ Βεμπ, προειδοποιεί επί της ουσίας τους Ευρωπαίους ότι το ενδιαφέρον τους θα πρέπει να εστιάζεται στο να πειστεί η Ελλάδα να δεχθεί κάποια μέτρα: «Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί.

Η Ελλάδα αποκαλείται ως «η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο»: «Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας».

Η συγγραφέας του άρθρου καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους – και όχι μόνο – της Ελλάδας να «είναι πιο ευγενικοί», αφού κρατάει υποτίθεται στα χέρια της η χώρα μας την επιβίωση ή την καταστροφή! Και προσθέτει, ότι «μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη. Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της.

Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα που προκάλεσε αίσθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναλυτής σημείωσε ότι «η εκδίκηση δεν είναι οικονομική στρατηγική»!

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει πόσα πράγματα θα μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα εάν ο πολιτικός της κόσμος άφηνε κατά μέρος τα παιχνίδια πολιτικής επιρροής και ισχύος και ασχολούνταν με τη διάσωση της χώρας και της Ευρωζώνης…

Δεν υιοθετώ φυσικά πλήρως αυτή την άποψη, οφείλω όμως να παραδεχτώ ότι με 50% μείωση του χρέους και λίγη σοβαρότητα, μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα αναπτυξιακή πορεία αξιοζήλευτη και πραγματικά ελπιδοφόρα.  Έχουμε τις προϋποθέσεις πια να χτίσουμε ένα σίγουρο μέλλον, και να γίνουμε οι πιο άνετοι οικονομικά στην Ευρώπη, αρκεί να πάψουμε να κοκορομαχούμε και αποφασισμένοι να στρωθούμε στη δουλειά, εξαλείφοντας τις παθογένειες του παρελθόντος. 

Έχουμε πια τις προϋποθέσεις , δεν μένει παρά να βρούμε την αποφασιστικότητα!


5 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

και εγώ ο φουκαράς, αυτό λέω, αλλά όχι για να πηδήξω την Εύρώπη (δηλαδή που είναι η Ευρώπη για να την πηδήξεις, τι τηλέφωνο έχει;) αλλά για να περισώσω ότι μπορώ από τα ερείπια που έχω μαζέψει με δανεικα.

An είπε...

Ποιο κούρεμα 50%, φίλε μου, θα μας ελαφρύνει; Ξέρεις ποιοι χάνουν λεφτά απ' το συγκεκριμένο κούρεμα; Οι ελληνικές τράπεζες που θα πάρουν τα χαμένα απ' το κράτος, δηλαδή απ' τους φόρους που θα πληρώσουμε εμείς, και τα ασφαλιστικά ταμεία που τα χαμένα θα τα πληρώσουμε πάλι εμείς. Οπότε μη μου λες ότι μας έσωσε το κούρεμα...

Ανώνυμος είπε...

Και μετα.....ξυπνησες.

50% κουρεμα.....και μετα με σοβαροτητα.....αναπτυξη (δηλαδη θα πουλησουμε τζαμπα σχεδον τα παντα, εφοσον ολες οι χρηματηστηριακες αξιες των εταιριων μας εχουν πιασει πατο)......και μετα θα ειμαστε οι πιο αξιοζηλευτοι.

ΤΙ ΜΥΑΛΟ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ.

Βρε μετα το κουρεμα θα παιρνεις 250 ευρω και με τη φοβερη ανπτυξη που λες θα παιρνεις 400 ευρω το 2020. Για συνταξη ξεχνα το θα ειναι της πλακας, αφου μετα το κουρεμα το ταμειο των ασφαληστικων θα ειναι μειον.

ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ;;;;;

egv είπε...

επειδή κάποιποι είναι ανίκανοι να δουν τίποτε αλλο πέραν του μισθού τους δεν σημαίνει οτι έχεις άδικο. Σε απόλυτα νούμερα είναι 50% το κούρεμα και με αναδιοργάνωση του Κράτους και αναπτυξιακή πολιυική μπορούμε εύκολα να ξεπεράσουμε την κρίση, φτάνει να πάψουμε να σκεπτόμαστε σαν μισθολιγούρηδες ανεπάγγελτοι υπάλληλοι του δημοσίου που ξέρουν να ζούν πουλώντας εκδούλευση στην εκάστωτε κλίκα, έχεις απόλυτο δίκιο, έχουμε τεράστιες ευκαιρίες αν αλάξουμε τρόπο σκέψης

Vpower είπε...

ηρεμήστε... είναι απλά ένα άρθρο αμερικανικού περιοδικού μη τρελαίνεστε....

Disqus for Alternative Greek Politic Review