Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκό τελεσίγραφο έως την Τρίτη για υπογραφές - του Vpower

Τελεσίγραφο να έχουν παρασχεθεί όλες οι έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του έως την ερχόμενη Τρίτη 29 Νοεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup με αντικείμενο την έκτη δόση του δανείου, έστειλε χθες ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Οι πιέσεις, που κατέστησαν για άλλη μία φορά χθες κάτι παραπάνω από σαφείς, αφορούν κατά κύριο λόγο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επιμένει στη θέση ότι αρκούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έως σήμερα.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον κ. Γιουνκέρ στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ότι «οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων θα κάνουν το καθήκον τους». Ωστόσο, η εκκρεμότητα με τον κ. Σαμαρά παραμένει, καθώς η προσπάθεια που κατέβαλε τις τελευταίες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να υπάρξει κάποια συμβιβαστική φόρμουλα με τη Ν.Δ. απέβη άκαρπη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης θεωρεί την έγγραφη δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και η γερμανική κυβέρνηση, όπως ανέφεραν χθες υψηλόβαθμα στελέχη της. Ανάλογη στάση τήρησε ο Oλλανδός υπουργός Οικονομικών κ. Ντε Γιάγκερ, ο οποίος με απαξιωτικό τρόπο δήλωσε ότι «θέλουμε την υπογραφή αυτού του κυρίου Σαμαρά, αλλιώς δεν θα πάρουν χρήματα».

Σίγουρα για την συγκυβερνώσα Αξιωματική Αντιπολίτευση (Θεέ μου ! το είδαμε και αυτό!) αυτή η υπογραφή αντιμετωπίζεται ως κόλαφος, κάτι σαν το εκλογικό Βατερλό του μέλλοντος, αλλά αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί πρέπει να παραδεχτούμε ότι η αξιοπρέπεια της Ν.Δ. είναι λιγότερο σημαντική απο την αξιοπρέπεια της Χώρας. Γιατί ποια αξιοπρέπεια έχει μια Χώρα που ζητεί την βοήθεια αυτών που κατηγορεί ως υπεύθυνους της οικονομικής της αποτυχίας?

Η μπες στο χορό και χόρεψε κ. Σαμαρά η μείνε στο σωρό με αυτούς που είχαν πολλές ιδέες στους καιρούς του δανεισμού, αλλά στέρεψαν τώρα στους καιρούς της αποπληρωμής, και εσχάτως ανακάλυψαν ότι δεν γίνεται να δανείζεται κανείς για πάντα αυξάνοντας συνεχώς και αδιαλείπτως τους ρυθμούς του δανεισμού του.

Ασχέτως του τι θα πεις , η τι θα υπογράψεις, το κριτήριο της ικανότητας με το οποίο θα σε κρίνουμε έχει ήδη μπει, και λέγεται πλεονασματικός προϋπολογισμός του 2012. Αυτό κ. Σαμαρά θα είναι και το μοναδικό κριτήριο ικανότητάς σου, όπως και της αξιοπρέπειάς σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review