Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοι προπαγανδίζουν την έξοδο της Χώρας μας απο την Ο.Ν.Ε. , τι συμφέροντα εξυπηρετούν, και πως εκδηλώνεται αυτή η προπαγάνδα στη Χώρα μας? του Vpower

Φανταστείτε οτι κάποιος καταστηματάρχης (στο παράδειγμά μας συμβολίζει το Κράτος)  που έχει τζίρο ας πούμε 100.000 € τον μήνα και απασχολεί 30 υπαλλήλους, δανείζεται 500.000€ απο μια Τράπεζα για να τα επενδύσει σε κάποιο άνοιγμα που κάνει, και υπογράφει προκειμένου να λάβει το δάνειο, δανειακή σύμβαση που προβλέπει 6% ετήσιο επιτόκιο. Η Επιχείρηση έχει αξία σε ακίνητα και εξοπλισμό μόνον 1.500.000 € και αυτά είναι χρήματα που η Τράπεζα θα αποκομίσει έτσι κι αλλιώς αν δεν εξοφληθεί το δάνειο. Αν υπολογίσουμε το πελατολόγιο, τη φήμη του καταστήματος ( διαφημιστική αξία ) τότε μιλάμε για αξία μεταπώλησης ίση με 5.000.000 €

   Αν λοιπόν είσαστε εσείς ο Τραπεζίτης τι θα παρακαλούσατε να γίνει?

Είναι λοιπόν απόλυτα σαφές οτι μάλλον το καλή επιτυχία που ευχηθήκατε στον δανειζόμενο επιχειρηματία ήταν ψευδές αφου αν πράγματι πετύχει και αποπληρώσει το δάνειο σε 4 χρόνια ας πούμε εσείς θα έχετε εισπράξει κέρδος μόνο 120.000 € και τα χρήματα αυτά θα τα εισπράτατε ακόμα και αν πουλούσατε το λογότυπο του καταστήματος μόνον....... πόσο μάλλον αν πουλούσατε ολόκληρη την επιχείρηση.

 Ας πούμε λοιπόν οτι ο επιχειρηματίας αποτυγχάνει και δυσκολεύεται να σας επιστρέψει το ποσόν κι εσείς έχετε ήδη αρχίσει να τρίβετε ικανοποιημένος τα χέρια σας , προσδοκώντας τα πολλαπλάσια του κεφαλαίου κέρδη σας...

Μόνο που, ακριβώς εκείνη την στιγμή, εμφανίζεται στον ορίζοντα ο χονδρέμπορος ( Στο παράδειγμά μας συμβολίζει τον μηχανισμό στήριξης ESM ) προμηθευτής του, που σας λέει με περίσσειο θράσος , ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ  ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΡΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ 120.000 ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΕΩΣ. 50.000 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΑΨΕΣ ΣΟΥ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟ ΚΟΡΑΚΙ.....

Με το παράδειγμα αυτό θέλω απλά να εξηγήσω (και χοντροκομμένα είναι αλήθεια), οτι μπορεί να αρέσει σε μερικούς στη Χώρα μας να εξισώνουν την Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή με τα Τραπεζικά συμφέροντα, αλλά στην περίπτωση του μηχανισμού ESM αυτό δεν ισχύει δεδομένου οτι στις Τράπεζες συμφέρει να μένουν τα Κράτη μόνα απέναντί τους και να μην αναγκάζονται να συνομιλούν με έναν μεγάλο παίκτη με διαθέσιμα 1000 δισεκατομμύρια Ευρώ που τα χρησιμοποιεί μειώνοντας το προσδοκώμενό τους κέρδος, και φυσικά ως δέλεαρ ωστε να εξυγειανθεί η οικονομία των οικονομικά ασθενέστερων μελών.

Ακριβώς το δεύτερο βραχίονα της δράσης του μηχανισμού ESM χρησιμοποιούν οι Τραπεζίτες στις Χώρες που δραστηριοποιείται για να δημιουργήσουν προβλήματα στην εφαρμογή του και στο έργο του. Στη Χώρα μας λοιπόν λένε, λογω του ESM μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, φταίει η Ευρώπη που καταλήστεψε τη Χώρα κ.λ.π. κ.λ.π. καλύτερη θα ήταν η χρεοκοπία, κ.λ.π. κ.λ.π. Αν κόβαμε πληθωριστικό χρήμα θα σωζόμαστε, κ.λ.π. κ.λ.π.

Φυσικά το συγκεκριμένο έργο του μηχανισμού δεν τους είναι δυσάρεστο, αλλά για ελάτε στη θέση τους, τι θα έλεγαν αν μίλαγαν γι' αυτό που τους πονάει πραγματικά, και ποιός θα τους πίστευε και θα ακολουθούσε?

Πληρώνουν λοιπόν όλους τους επαγγελματίες της μπουρδολογίας στη Χώρα μας να εξαπολύουν μύδρους κατά της Ε.Ε. και να εισηγούνται την χρεοκοπία μας, και αυτοί δεν είναι λίγοι.......

Τα μεγαλύτερα κανάλια της Χώρας σκιαγραφούν καθημερινά τη Μέρκελ σαν μια ορκισμένη εχθρό της Ελλάδας ( κι ας ήταν αυτή η μόνη που επιθυμούσε 80% διαγραφή του χρέους μας και χάρη σε αυτή και μόνον καταφέρθηκε το 50%) και έφτασαν μέχρι και να σχολιάζουν το γεγονός οτι εμφανίσθηκε με το ίδιο συνολάκι 2 φορές τα τελευταία 3 χρόνια, λες και αυτή ηταν κακή διαπίστωση!!!!!

Μιλούν για το έλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου και δεν αναφέρουν ποτέ οτι η Ελλάδα μέχρι το 2008 και για όλα τα χρόνια εισέπραττε περισσότερα ως Κράτος μέλος της Ε.Ε. απο όσα έδιδε.

Με διάφορα στατιστικά τρύκ προσπαθούν καθημερινά να διαψεύδουν τις Ευρωπαϊκές διαπιστώσεις για την οικονομία μας ( π.χ. τα Χρέη του Ο.Σ.Ε. δεν πρέπει να εγγράφονται ως χρέη του Κράτους λες και υπάρχει ποτέ περίπτωση να μην τα πληρώσει το Κράτος , η ακόμη ανακοινώνουν ως συνολικό αριθμό Δ.Υ. τον αριθμό 768.000 παραλείποντας επίτηδες να προσθέσουν οτι ο αριθμός αυτός αφορά ΜΟΝΟ τους Δ.Υ. του στενού Κρατικού τομέα και δεν περιλαμβάνει τα νομικά πρόσωπα που έχει συστήσει το Κράτος ούτε τους Ο.Τ.Α. Δ.Ε.Κ.Ο. κ.λ.π. )

Στην προπαγάνδα αυτή βέβαια προστέθηκαν και οι παλιότερες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις της Ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα αυτές χωρίς να ζητούν καμιά αμοιβή! Οι ρασοκινούμενες αυτές δυνάμεις που για χρόνια, λόγω του ατόπου των επιχειρημάτων τους είχαν τεθεί στο περιθώριο της κοινωνίας, στις μέρες μας και χάρη στην πληρωμένη προπαγάνδα των τοκογλύφων βρήκαν επιτέλους βήμα!

Αν σε όλους αυτούς προσθέσετε και τους Κομμουνιστές που έτσι κι αλλιώς είναι ανίκανοι να καταλάβουν γιατί ο άνθρωπος δεν παράγει τίποτε αν δεν τον κινεί το κέρδος, όπως και τους χουντικούς που οραματίζονται μια κοινωνία που θα αποτελείται μόνον απο στρατιωτικούς και χαφιέδες , (μιας και για τους υπόλοιπους δεν θα υπάρχει λόγος να ζούν σ'αυτή τη Χώρα!) τότε συμπληρώνεται πλήρως το μωσαϊκό των ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Αλλά ας αναλογιστούμε ψύχραιμα και με βάση το συλλογικό συμφέρον του Λαού μας επιτέλους για μια φορά κι ας αφήσουμε τους παραπάνω στο ράφι που τους αξίζει.

Είναι ποτέ δυνατόν να προτιμούμε τη χρεοκοπία απο την αξιοπρέπεια? Την απομόνωση απο την οικονομική δραστηριότητα? Την ανυποληψία απο την περηφάνεια? Το πλιάτσικο την ανθρωποφαγία απο την επι ίσης όροις επιχηρηματικότητα στα πλαίσια της Ε.Ε.?

Κι αν ακόμη είμαστε ανίκανοι να ανταπεξέλθουμε, εμείς που διαφθαρήκαμε μέσα στο γενικότερα ξεχαρβαλωμένο και ανυπόληπτο Κράτος Καραγκιόζη που συνδιαμορφώσαμε με τους εκλεγμένους μας αντιπροσώπους ( .. ) με τί δικαίωμα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια κοινωνία που θα έχει λιγότερες ευκαιρίες εργασίας και εξέλιξης κι απο τις νεοφώτιστες των Βαλκανίων?

Η προπαγάνδα κατά της συμμετοχής της Χώρας μας στην Ε.Ε. είναι στις μέρες μας το ίδιο προδοτική με την προπαγάνδα των γερμανοτσολιάδων επι κατοχής, και έχει επιπλέον το ίδιο ακριβώς κίνητρο, που δεν είναι άλλο απο την επιθυμία μερικών συμπολιτών μας να ζούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου κατακλέβοντάς το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review