Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η «έκρηξη» Παπαδήμου - Του Vpower

Το κλίμα που επικράτησε στις πρόσφατες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και οι ζωηροί διάλογοι που διημείφθησαν είναι απολύτως ενδεικτικοί του προβληματισμού που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της επανόδου της τρόικας στην Αθήνα.

«Αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε τίποτα», διεμήνυσε στους συνομιλητές του ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ενώ για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του «εξερράγη», όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημ. Ασημακόπουλος εξέφρασε την έντονη αντίρρησή του στην προοπτική μείωσης των μισθών.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι ενδεικτικός του κλίματος. «Αν είναι να μειωθούν τόσο οι μισθοί, τότε καλύτερα να επιστρέψουμε στη δραχμή», φέρεται να είπε ο κ. Ασημακόπουλος στον πρωθυπουργό (σ.σ. το είπε δημόσια ένα εικοσιτετράωρο αργότερα και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος), για να εισπράξει την απάντηση ότι «αυτό δεν γίνεται, γιατί θα ισοδυναμούσε με καταστροφή». Στην επιμονή του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ ότι «εγώ δεν μπορώ να αλλάξω τους μισθούς, γιατί έχω υπογράψει μία σύμβαση», ο κ. Παπαδήμος φέρεται να απάντησε πως «η Ελλάδα έχει υπογράψει μία σύμβαση και πρέπει να τηρήσει την υπογραφή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review