Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

«Κούρεμα» ελληνικών ομολόγων 40% συστήνει η Citigroup

«Κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων της τάξης του 40%, συστήνει η Citigroup σε συνδυασμό με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, μείωση των επιτοκίων, περισσότερα μέτρα λιτότητας και πώληση δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Κατά τις εκτιμήσεις των αναλυτών της μεγάλης αμερικανικής τράπεζας, αυτό θα πρέπει να γίνει γρήγορα, τονίζοντας ότι εάν μετατεθεί για το μέλλον, το «κούρεμα» θα πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Εξάλλου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της επενδυτικής Goldman Sacks, το συνολικό κόστος στα κεφάλαια των ευρωπαϊκών τραπεζών από ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων από 20 έως 60% αποτιμάται μεταξύ 13 δισ. ευρώ και 41 δισ. ευρώ.
Κατά την ίδια, οι απώλειες από αυτό το ενδεχόμενο για τις ελληνικές τράπεζες θα είναι της τάξης των 8 ως 25 δισ. ευρώ.
Άνοδος στο Χ.Α.
Με κέρδη άνω του 1% συνεχίζει, ωστόσο, από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο γενικός δείκτης στην αγορά της Αθήνας, αλλά με χαμηλό τζίρο, ενώ το σπρεντ των 10ετών κρατικών τίτλων «σκαρφαλώνει» τις 1.170 μονάδες βάσης.
Νέο άλμα του ευρώ
Στο 1,4640 η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο και σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων πολύ σύντομα η ισοτιμία θα ξεπεράσει το 1,50 λόγω της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και των ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review