Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ο κ. Κατσανέβας ζητά την παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή στο Ειδικό Δικαστήριο «ως φέροντες την κύρια ευθύνη για το θρίαμβο της κακοδιαχείριση και της υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος».

Ο κ. Κατσανέβας ζητά την παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή στο Ειδικό Δικαστήριο «ως φέροντες την κύρια ευθύνη για το θρίαμβο της κακοδιαχείριση και της υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος».

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που ήταν και ο πρώτος επί ηγεσίας Σημίτη που είχε δηλώσει την πρόθεσή του να μην κατέλθει ξανά ως υποψήφιος, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό. «Ο κ. Σημίτης τολμάει να ομιλεί και βρίσκει πρωτοσέλιδη δημοσιότητα αντί να κρύβεται. Επιζητώντας τη δημοσιότητα, με τις δηλώσεις του κάνει κακό ακόμα και τώρα στην ελληνική οικονομία, την οποία τόσο κακομεταχειρίστηκε όταν είχε την κύρια ευθύνη της. Τουλάχιστον ο κ. Καραμανλής σιωπά αφήνοντας την ιστορία να τον κρίνει» αναφέρει, προτείνοντας στον κ. Σημίτη να πράξει το ίδιο.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Κατσανέβα γράφει τα εξής:

«Θα ήθελα και εγώ, όπως και πολύ άλλοι πολίτες, να υποβάλλουμε μιαν άλλη πρόταση : Να παραπεμφθεί ο κ. Σημίτης όπως και ο επόμενος πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε ειδικό δικαστήριο, ως φέροντες την κύρια ευθύνη για το θρίαμβο της κακοδιαχείρισης, της υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος, της παρασυναλλαγής που ευθύνονται για τη σημερινή απαθλίωση, τον ξεπεσμό και διεθνή ευτελισμό της χώρας. Γιατί σύμφωνα με τις κλασσικές αρχές της πολιτικής, της διοικητικής επιστήμης, της ιστορίας και της κοινής λογικής, το «κεφάλι» έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα κακώς όπως και για τα καλώς γενόμενα.

Σε παλαιότερος εποχές όταν ο στρατηγός έχανε τη μάχη του κόβανε το κεφάλι. Ο κ. Σημίτης τολμάει να ομιλεί και βρίσκει πρωτοσέλιδη δημοσιότητα αντί να κρύβεται. Επιζητώντας τη δημοσιότητα, με τις δηλώσεις του κάνει κακό ακόμα και τώρα στην ελληνική οικονομία, την οποία τόσο κακομεταχειρίστηκε όταν είχε την κύρια ευθύνη της. Τουλάχιστον ο κ. Καραμανλής σιωπά αφήνοντας την ιστορία να τον κρίνει. Θα πρότεινα στον κ. Σημίτη να κάνει το ίδιο. Αλλιώς θα μιλήσουμε εμείς ποιο αναλυτικά για τις τεράστιες ευθύνες του για τη σημερινή μας κατάντια. Και ίσως να μαζέψουμε υπογραφές για τον παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο. Γιατί κ. Σημίτη και κ. Πάγκαλε, ούτε τα φάγαμε, ούτε καταστρέψαμε τη χώρα μαζί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review