Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

H απογραφή στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση Καραμανλή «ιστορικά έχει αποδειχθεί λάθος», επανέλαβε ο Γιάννης Μιχελάκης!

Τη θέση της ΝΔ ότι η απογραφή στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση Καραμανλή «ιστορικά έχει αποδειχθεί λάθος», επανέλαβε ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα και κυρίως για το αν η συζήτηση περί απογραφής και εν γένει για το παρελθόν ακυρώνει το κεντρικό μήνυμα το οποίο θέλει να περάσει η ΝΔ ενόψει και του Ζαππείου ΙΙ, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Εμείς προχωράμε μπροστά και κοιτάζουμε τα πραγματικά προβλήματα».

Ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι το κόμμα του έχει κάνει γενναία αυτοκριτική και τόνισε πως ο κόσμος περιμένει από τη ΝΔ λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πάντως, διαχώρισε τον Κώστα Καραμανλή από την υπόθεση της απογραφής, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η ιστορία αφορά τον κ. Αλογοσκούφη».

«Κάνουμε γενναία αυτοκριτική, τα αφήνουμε όμως πίσω γιατί υπάρχει λύση, υπάρχει πρόγραμμα και ελπίδα για να βγούμε από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ σύντομα θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο και επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος για την έξοδο από την κρίση στο Ζάππειο.

Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει τη χρονική στιγμή που προέκυψε το θέμα της απογραφής και χαρακτήρισε τις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή «πολύ καλές».

Σχετικά με τις προτάσεις που θα καταθέσει η ΝΔ σημείωσε πως όποιος θέλει μπορεί να τις αξιοποιήσει. «Θα τις κρίνει όμως ο λαός, εμείς έχουμε καταθέσει και άλλες προτάσεις, αλλά η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε καμία από αυτές, πλην της υπόθεσης των 50 δισ. ευρώ, που ήρθε στη δημοσιότητα μέσω των δηλώσεων της "πυτζάμας" και των όσων είχε πει τότε η τρόικα», τόνισε.

«Εμείς όταν παρουσιάσαμε το σχέδιο για τα 50 δισ. ήταν για να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο. Αυτοί το παρουσίασαν για να το υπηρετήσουν το Μνημόνιο. Εμείς μιλούσαμε για αξιοποίηση, ενώ αυτοί θέλουν να ξεπουλήσουν τα ασημικά», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Κ. Τζαβάρας: Δεν ωφέλησε την Ελλάδα η απογραφή

«Υπερβολική» χαρακτήρισε τη φράση εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει εγκληματική την απογραφή Αλογοσκούφη, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, όταν ρωτήθηκε αν ήταν ακραία η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του κόμματος, δήλωσε: «ακραίο όταν κάποιος εκφράζεται, δεν είναι τίποτα. Και ούτε μπορώ εγώ να κάνω κριτική στον κ. Μιχελάκη, όταν απλώς κάνει την ίδια διαπίστωση που κάνω και εγώ. Αν τώρα στις λέξεις θέλουμε να δώσουμε μία αυτόνομη οντότητα, θεωρώ ότι αυτό είναι μια υπερβολική αποκωδικοποίηση ενός μηνύματος».

Ωστόσο, ο κ. Τζαβάρας επισήμανε πως «είτε χαρακτηριστεί εγκληματικό λάθος, είτε ιστορικό λάθος, είτε, όπως εγώ είπα, μία ατυχής απόπειρα, θεωρώ ότι αυτό που προέχει είναι το γεγονός ότι επιτέλους υπάρχει και αυτή η πόρτα ανοιχτή στην ΝΔ - να μπορούμε να κάνουμε κριτική αποτίμηση του παρελθόντος μας. Μπορούμε, λοιπόν, με θάρρος και με γενναιότητα να πούμε ότι αυτό δεν ωφέλησε την Ελλάδα; Ε αυτό το λέμε».

Ευρ. Στυλιανίδης: Αρκετά έχει αυτομαστιγωθεί η ΝΔ

Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος σχετικά με την απογραφή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε ότι «είναι λάθος οι πολιτικές δυνάμεις να κοιτούν προς τα πίσω».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, o βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι η αυτοκριτική που έπρεπε να γίνει έγινε και ότι πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να κρίνεται από το τι εισηγείται για το αύριο, για το «Ζάππειο ΙΙ». «Η αυτοκριτική έχει γίνει, κατά τη γνώμη μου, και αρκετά έχει αυτομαστιγωθεί η ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναγνώρισε παράλληλα ότι η ήττα του κόμματος το 2009 προέκυψε από λάθη που έγιναν στη διαχείριση τα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι γι’' αυτήν την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα δεν φταίνε μόνο τα τελευταία πεντέμισι χρόνια.


Γ. Κοντογιάννης: Οι «Γεωργαλάδες» και οι «Σταματόπουλοι» του κ. Σαμαρά επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο του Κ. Καραμανλή
Αν. Καρυπίδης: Δεν συμφωνώ με τους μετά Χριστόν προφήτες

Στο πλευρό του Γιώργου Αλογοσκούφη τάχθηκε ο βουλευτής Σερρών Αναστάσιος Καρυπίδης, ο οποίος έκρινε ότι η απογραφή ήταν σωστή, διότι, όπως είπε, «ανέλαβε μια κυβέρνηση κι έπρεπε να ξέρει τι ακριβώς έχει πάρει, τι οφείλουμε».

Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100, ο κ. Καρυίδης επεσήμανε ότι το 2004 κανένας στη Ν.Δ. δεν ήταν κατά της απογραφής και τόνισε πως το έργο του Κώστα Καραμανλή ήταν θετικό με τα λάθη του.

«Γι αυτούς που γίνονται μετά Χριστόν προφήτες, όποιος και να είναι δεν συμφωνώ. Εγώ είμαι βουλευτής. Εκλέγομαι από το λαό των Σερρών. Ο κ. Σαμαράς είναι πρόεδρος της Ν.Δ., τον σέβομαι, τον ακολουθώ, τον εκτιμώ, πειθαρχώ στη Ν.Δ.», είπε χαρακτηριστικά.

KKE: Κοροϊδία ο καβγάς για την περιβόητη απογραφή

«Πρόκληση» και κοροϊδία προς το λαό, χαρακτήρισε «τον καβγά κυβέρνησης-ΝΔ, καθώς και τον εσωκομματικό στη ΝΔ, για την περιβόητη απογραφή» το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Οι πολιτικές και των δύο είναι πολιτικές υπηρέτησης των κερδών του κεφαλαίου, του παράγοντα της καπιταλιστικής κρίσης», επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση, κατηγορώντας τα δύο μεγάλα κόμματα ότι «υπηρετούν την αστική τάξη, που επίσης ευθύνεται για τα ελλείμματα και το χρέος». «Το χρέος το δημιούργησε η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό. Ο λαός δεν χρωστάει τίποτα», καταλήγει το ΚΚΕ

ΛΑΟΣ: Δεν είναι «εγκληματικό λάθος ο Κ. Καραμανλής

«Σαφώς ο κ. Καραμανλής δεν είναι “εγκληματικό λάθος”, όπως είπαν κάποιοι νεοείσακτοι στη ΝΔ», σχολίασε εκ μέρους του ΛΑΟΣ, ο Κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, σημειώνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται «την αντιπαράθεση που φτάνει στα όρια της απέχθειας προς τους πρώην πρωθυπουργούς της παράταξης».

Γ. Κοντογιάννης: Επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο του Κ. Καραμανλή

Στο θέμα παρενέβη και ο πρώην υφυπουργός επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Γιώργος Κοντογιάννης. Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ όπως του κ. Λαζαρίδη και του κ. Μιχελάκη, ο βουλευτής Ηλείας τούς κατηγόρησε ότι επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο του πρώην πρωθυπουργού.

«Οι ‘Γεωργαλάδες’ και οι ‘Σταματόπουλοι’ του κ. Σαμαρά επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο του Κώστα Καραμανλή, εξαπατούν και προσβάλουν τους αγωνιστές της παράταξης και ανερυθρίαστα συνεχίζουν το αριβίστικο έργο τους», ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review