Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ωχ...αδερφέ και τί έγινε αν πτωχεύσει η Χώρα ?

Αυτό ακριβώς πήγε να μάθει ο κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο Λουξεμβούργο.
 Και προκειμένου να το μάθει καλά και εντελώς επίσημα παρακάλεσε τον Δούκα του Λουξεμβούργου να καλέσει προς συζήτηση τους Υπουργούς οικονομικών των μεγαλύτερων και σημαντικότερων Ευρωπαϊκών Κρατών. ( Εδώ σημειώστε το πρώτο ψέμα της εγχώριας λιβελλογραφίας που συμπεριφέρεται σαν ο Δούκας του Λουξεμβούργου να συγκάλεσε τη σύσκεψη απο μόνος του λες και αν δεν συζητούσε το πρόβλημα της Ελλάδος δεν θα μπορούσε να κοιμηθεί το βράδυ εκείνης της Παρασκευής.)
 Θα μου πείτε κοτζάμ Υπουργός οικονομικών δεν ήξερε τι σημαίνει χρεοκοπία
Φυσικά ξέρει αλλα η θέση της Χώρας μας είναι ιδιάζουσα περίπτωση που δεν έχει προηγούμενο. Δηλαδή ως μέλος της Ε.Ε. αν χρεοκοπήσουμε θα χάσουμε απλώς το Ευρώ , η γενικώς θα τα χάσουμε όλα δηλαδή και την τελωνειακή ένωση , και κάθε άλλη σύνδεση με την Ε.Ε. ? εκεί λοιπόν στο Λουξεμβούργο του είπαν οτι άν χρεοκοπήσουμε θα είμαστε με την Ευρώπη όπως είμασταν  και το 1960 , δηλαδή εντελώς ασύνδετοι και όχι μερικώς.
 Τα γράφουμε αυτά γιατί οι υποστηρικτές της χρεοκοπίας είναι είτε Δημόσιοι Υπάλληλοι που φοβούνται για το εργασιακό τους μέλλον είτε άνθρωποι που νομίζουν οτι θα είμαστε όπως είναι η Βρετανία   ( τόσο ρομαντικοί !) και δεν καταλαβαίνουν οτι θα έχουμε την ίδια σχέση με την Ε.Ε. που έχει και το Μαρόκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review