Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Περί Συναίνεσης και λοιπών ασθενειών του μνημονίου!


Δυστυχώς όπως ομολογεί στο βίντεο του Απρίλη 2009  ο Κ.Καραμανλής, δεν υπήρξε διάθεση συναίνεσης από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όταν ήταν στην Αντιπολίτευση. 

Και όχι μόνο αρνούνταν αλλά πρόσθετε με στόμφο: Συναίνεση σημαίνει συνενοχή, (δεδομένου ότι δεν χρειαζόταν να βρουν λεφτά αφού αυτά υπήρχαν) .
-Θα μου πείτε βέβαια τι πάω και θυμάμαι αυτά πέρασαν τι μας νοιάζουν τώρα? 
-Ε λοιπόν όχι μόνο μας ενδιαφέρει γιατί βλέπουμε όλοι τώρα πια τι μπαρούφες έλεγε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τότε( εν γνώση του μάλιστα), αλλά και γιατί εξηγεί τα πολιτικά δρώμενα σήμερα. Δηλαδή η Κυβέρνηση διαισθανόμενη ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιδιώκει μια συναίνεση που η ίδια ποτέ δεν έδωσε ζήτησε από την Τρόικα στο όνομα του μνημονίου αυτή τη βοήθεια. Τώρα πια η Ν.Δ. αν τολμήσει και μιμηθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του 2009 και λαϊκίζοντας προσπαθήσει να κλέψει την εξουσία, θα κατηγορηθεί από την Τρόικα και από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενώ η Χώρα θα αφεθεί στην τύχη της! Βέβαια η Κυβέρνηση ξεχνά το πιο ουσιώδες όλων των θεμάτων που αφορούν κάθε επιθυμητέα η μη συναίνεση. Ότι η συναίνεση της Αντιπολίτευσης έχει αξία όταν επιτυγχάνεται λόγω του κύρους της Κυβέρνησης και της πλήρους κατανόησης της τραγικότητας της κατάστασης από το σύνολο της κοινωνίας. Στην προκειμένη περίπτωση η Κυβέρνηση αφενός στερείται κύρους δεδομένου ότι όλοι ξέρουμε πως αρνήθηκε την ίδια συναίνεση που σήμερα απελπισμένα ψάχνει , και φυσικά αφετέρου η ίδια η Κυβέρνηση ΔΕΝ αποτελεί μια παράταξη που έχει κατανοήσει πλήρως το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος της Χώρας, δεδομένου οτι το λεγόμενο και '' βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. '' συμπεριφέρεται σαν να μην είναι η Χώρα μας που αντιμετωπίζει τη χρεοκοπία αλλα κάποια άλλη Χώρα!
Αυτό φυσικά φαίνεται απο τις πιέσεις που ασκούν υπογείως και τους εκβιασμούς που εξαπολύουν και κατά του Πρωθυπουργού και κατά της κοινωνίας ( π.χ. με κατέβασμα διακοπτών κ.λ.π.)
Συνεπώς ανεξαρτήτως αν δοθεί η λεγόμενη συναίνεση από την Αντιπολίτευση η όχι, το ΠΑΣΟΚ θα πάθει αυτό ακριβώς που φοβάται, δηλαδή θα πληρώσει το τίμημα της αναγκαστικής Κυβερνητικής υπευθυνότητας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τους πήρε ο πόνος τώρα

Disqus for Alternative Greek Politic Review