Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Στο «στόχαστρο» Γερμανοί βουλευτές

Να ενημερώσουν σωστά για την κατάσταση της χώρας και της ελληνικής οικονομίας Γερμανούς βουλευτές, που επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο, κάλεσε προχθές ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικος τους Ελληνες βουλευτές. Η κ. Μαρία Σκραφνάκη (ΠΑΣΟΚ), ωστόσο, εξέλαβε την παρότρυνση ως μήνυμα για να «επιτεθεί» στους ξένους επισκέπτες, καθώς στο πλαίσιο συνεδρίασης της Επιτροπής Ελληνο-Γερμανικής Φιλίας τους προειδοποίησε πως αν δεν στηρίξουν τη χώρα μας, θα πάθουν ό, τι και οι ομοεθνείς τους στην Κρήτη την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! Παρόλα αυτά, τους κάλεσε να επιλέξουν την Ελλάδα το καλοκαίρι για τις διακοπές τους.
Εγώ θέλω να έρθω στη χώρα σας για τουρισμό το καλοκαίρι, αλλά ποιος μου εγγυάται ότι θα μπορέσω να πάω όπου θέλω ή ακόμα και να φύγω για να επιστρέψω στη Γερμανία, με τόσες απεργίες και τέτοια αναταραχή, απάντησε ένας εκ των μάλλον έκπληκτων για τα όσα άκουγαν εκπροσώπων του γερμανικού Κοινοβουλίου. Σε δική του παρέμβαση, ο κ. Χρ. Μαγκούφης ζήτησε από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους γενικότερα να είναι σκληροί με τους κερδοσκόπους που απειλούν την ευρωπαϊκή οικονομία και όχι με την Ελλάδα.
Στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας επισήμαιναν την αναγκαιότητα πιστής εφαρμογής του συμφωνηθέντος Μνημονίου, και αρκετοί ζητούσαν να πληροφορηθούν ακριβώς για την πορεία υλοποίησής του.
Νωρίτερα, ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμιζε ότι κατά την παρουσία τους στη χώρα μας οι Γερμανοί βουλευτές «θα έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν την πραγματικότητα», επισημαίνοντας τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζουν ορισμένα διεθνή ΜΜΕ εξαιτίας του περιεχομένου των ανταποκρίσεών τους από την Αθήνα. «Δυστυχώς, σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης της φίλης χώρας, της Γερμανίας, εξακολουθούν να λέγονται πολλά αναληθή και να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα σε σχέση με το πού βρίσκεται η χώρα μας και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από τον ελληνικό λαό», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review