Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Συναίνεση ζητούν ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ

Υπέρ μιας ύστατης προσπάθειας για την εξεύρεση ενός -ελάχιστου έστω- κοινού τόπου συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων τάχθηκαν εκ νέου οι Γ. Καρατζαφέρης και Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας πως, σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
Επικαλούμενος τις δηλώσεις του κ. Κάρ. Παπούλια κατά την προχθεσινή συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σαφώς και ξεκάθαρα μίλησε για εθνική συστράτευση. Μήνυμα που πρέπει να ακουστεί και από τον κ. Σαμαρά». Νωρίτερα, είχε αναγνωρίσει (ΑΝΤ1) πως ναι μεν οι εκλογές θα δημιουργήσουν ένα προσωρινό πρόβλημα, «αλλά είναι το μη χείρον βέλτιστον». «Αφού δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η λύση είναι ένα μίνιμουμ συναίνεσης για να αντιμετωπίσουμε τους συμμάχους -εντός και εκτός εισαγωγικών- τότε να δώσει ο ελληνικός λαός την εντολή», κατέληξε.
Από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε πως «οι αρχηγοί των δύο παλαιών κομμάτων εξακολουθούν και πολιτεύονται σαν να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της κρίσης σήμερα στην Ελλάδα και τις απειλές που ενέχει αυτή για το αύριο των Ελλήνων». Επανέλαβε την πρότασή της ώστε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να συμφωνηθεί μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων, με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, και να ψηφιστεί με πλειοψηφία 180 βουλευτών. Στόχος, όπως είπε, «να στείλουμε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». Επισήμανε ακόμη πως «μια κυβέρνηση της οποίας δύο μόνο υπουργοί πιστεύουν στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια είναι μια κυβέρνηση που αναιρεί εαυτόν. Κάθε μέρα που περνάει και η Ελλάδα δεν ασκεί την επιβεβλημένη πολιτική, χώνεται όλο πιο βαθιά στο τέλμα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review