Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε ο κ. Σκανδαλίδης, δεν είναι απλά μια ευχή, είναι η καθημερινή αγωνία των Αρχιερέων της διαφθοράς που ανησυχούν πλέον σοβαρά για την επιβίωσή τους!

Με αφορμή την έκκληση Σκανδαλίδη προς το παλιό ΠΑΣΟΚ και την έκκληση του για αναγέννηση ( βλ. http://olympia.gr/2011/08/29 )
γράφω τα παρακάτω...

   Το ΠΑΣΟΚ που αργοπεθαίνει , είναι αυτό που στα τέλη της δεκαετίας του '90 αυτοπροσδιοριζόταν ως εκσυγχρονιστικό, και είχε αναγάγει τη μίζα σε φυσιολογική και αναμενόμενη κρατική συμπεριφορά. Ήταν η εποχή που άνθρωποι, σαν τον Π.Καμμένο ( βουλευτή Ν.Δ.) , και τον Μ.Χαραλαμπίδη ( μέλος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ & Συγγραφέας ), είχαν καταγραφεί ως γραφικοί στη συνείδηση του Λαού . Δεν υπήρχε τότε καμιά διαφορά μεταξύ νόμιμου και μαύρου χρήματος και σύσσωμο το πανελλήνιο πίστευε σε παραμύθια τύπου , " μπορεί όλοι οι Έλληνες να γίνουν πάμπλουτοι μέσω του Χρηματιστηρίου ", " Τα Κράτη της Ε.Ε. δεν γίνεται να χρεοκοπήσουν " , " Η Ελλάδα θα ενσωματώσει οικονομικά τη Βαλκανική ενδοχώρα " , " ΠΑΣΟΚ & Ολυμπιακός έχουν πάντα το αλάθητο και το δίκιο " κ.λ.π.

  Για να επιτευχθεί όλος αυτός ο πανεθνικός παραλογισμός το σύστημα της τότε εξουσίας χρησιμοποίησε τα δύο ισχυρότερα όπλα καθυπόταξης των Λαών .....

Α) Την προπαγάνδα
Β) Τη διαφθορά

Το καθένα απο αυτά είναι κι απο μόνο του αποτελεσματικότατο, αλλά όταν συνδυαστούν είναι ικανά να κάνουν ενα Λαό ακόμη και να αυτοκτονήσει....


Και αυτό δέχθηκε να κάνει ο μέσος Έλληνας, οικονομικά να αυτοκτονήσει!

Δέχθηκε δηλαδή απο τη μια να παίξει το οικονομικό του μέλλον στο Χρηματιστήριο, θυσιάζοντας κόπους μιας ζωής, ακόμη και δανειζόμενος χρήματα. Όταν όλα αυτά δεν έφτασαν, δέχθηκε και παρακαλούσε να παιχτούν και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών του Ταμείων, των Δ.Ε.Κ.Ο. κ.λ.π. και αφού εξαφανίστηκε το ρευστό απο τη Χώρα, κατόπιν ήρθε η ώρα της δεύτερης φάσης του εκσυγχρονιστικού σχεδίου. 

Ο υπέρογκος Κρατικός δανεισμός με αφορμή την Ολυμπιάδα.

Νέες ελπίδες για κονόμες, που και πάλι αποδείχθηκαν για την πλειοψηφία των πολιτών φρούδες, αφού  τα φτηνά εργατικά χέρια των λαθρομεταναστών , αποδείχθηκαν για τους Κρατικούς εταίρους προτιμητέα έναντι των ντόπιων, και τίποτε πλέον δεν μπορούσε να σώσει τον 'Ελληνα.

Κατόπιν ήρθε ο Καραμανλής που δυστυχώς ούτε τη διαφθορά πάταξε, ούτε το Κράτος επανίδρυσε, με αποτέλεσμα σήμερα ο Έλληνας να έχει πια αλλάξει απόψεις, και έστω και κατόπιν εορτής να ανησυχεί πια για όλα όσα θεωρούσε δεδομένα τότε. Βέβαια δεν ξεχνάμε την απογραφή που έκανε μόλις βγήκε, και δεν την ξεχνάμε απλούστατα γιατί μόνο χάρη σ'αυτή κατανοούμε την μετέπειτα παθητική έναντι της διαφθοράς στάση! Βλέπετε πρακτικά ανέλαβε ενα ήδη χρεοκοπημένο Κράτος, γεγονός που του έδωσε δυο επιλογές τότε:


α) να πει την αλήθεια, να ξεκινήσει μαραθώνια ειδικά δικαστήρια και να γίνει ο Πρωθυπουργός της και τυπικά πλέον χρεοκοπημένης Ελλάδας
β) να συμβιβαστεί, να συνεχίσει την τακτική των  Greek statistics και να ελπίζει οτι κοροϊδεύοντας τους επενδυτές θα συνέχιζε να καλύπτει τα κολοσσιαία ελλείμματα με καινούρια δάνεια.


Πικρό το ποτήρι που ήπιε μόλις ανέλαβε και πια δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε την επιλογή του δε νομίζετε?


Το ΠΑΣΟΚ την ίδια εποχή, απασχολημένο με την χώνεψη και επένδυση των κλεμμένων χρημάτων, ούτε καν που μίλαγε, και συμπεριφερόταν με τη λογική : Άσε τα παιδάκια να παίξουν μπάλα , όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε ξανά εμείς τα αληθινά αφεντικά της Χώρας.


αλλά ο Καραμανλής αποδείχθηκε σκληρότερο καρύδι από όσο περίμεναν, όχι μόνο δεν την πάτησε με τις φωτιές του 2007 αλλά χάρη στην άμεση προκήρυξη εκλογών και το θρυλικό πια τριχίλιαρο, τους αποστέρησε από τα δύο μεγαλύτερά τους όπλα, την εκτεταμένη προεκλογική περίοδο, που θα την αξιοποιούσαν επικοινωνιακά, ως τα απόλυτα αφεντικά των Μ.Μ.Ε. και φυσικά την επακόλουθη σκανδαλολογία.


Έτσι πλέον το παλιό ΠΑΣΟΚ πανικόβλητο πλέον, ( επειδή η μακρόχρονη παραμονή στην εξουσία του Καραμανλή θα έφτιαχνε ενα νέο κατεστημένο στη Χώρα ) έχασε κάθε έλεγχο!
Χτυπούσε πλέον αλύπητα σε κάθε επίπεδο:


Επικοινωνιακά μετονομάζοντας τα Σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ σε σκάνδαλα Καραμανλή (βλ. Siemens ) , και ασχολούμενο με ψύλλου πήδημα. Φανταστείτε αν κάθε φορά που κάποιος ΠΑΣΟΚΟΣ υφυπουργός πήδαγε μια γραμματέα με την υπόσχεση διορισμού , είχαμε και από ένα τρίμηνο σκάνδαλο στον Τύπο τι θα γινότανε....  δεν θα συζητούσαμε ποτέ για τίποτε άλλο μέχρι 2500 μ.χ. 


Αλλά δεν έφτανε αυτό φυσικά, αφού διέρρεαν στο διεθνή οικονομικό Τύπο πληροφορίες με προφανή σκοπό την δυσφήμηση της Χώρας και την αδυναμία δανεισμού του Κράτους. Το βρωμερό έργο της χρεοκοπολογίας ανέλαβε τότε ποιός άλλος; Ο Σημίτης! που προειδοποιούσε ( δήθεν !) για προσφυγή της Χώρας στο Δ.Ν.Τ. ! 



Αλλά για ποια χρεοκοπία μας προειδοποιούσε ; Γι' αυτή που μόνος δημιούργησε και πόνταρε απο κοινού με φίλους του , αγοράζοντας CDS ; 
Ακριβώς αυτό που δήθεν φοβόταν για το καλό μας, αυτό επιθυμούσε, και για να μην βρεθούν τα δανεικά και αργήσουν οι φίλοι να εισπράξουν τα κέρδη των CDS γι'αυτό φρόντισε να μας ξεφωνίσει προειδοποιώντας μας δήθεν σε ανύποπτο χρόνο, και για να έχει στην φαρέτρα του αργότερα το χαρτί σας προειδοποίησα δήθεν!


Μας προειδοποίησε δηλαδή οτι θα χρεοκοπήσουμε, αυτός που απέκρυψε με λογιστικά μαγειρέματα και ψεύδη την αληθινή οικονομική κατάσταση της Χώρας, αυτός που συνήψε για λογαριασμό μας και κρυφά απο τους Εταίρους μας Δάνεια αναγκάζοντάς μας έτσι και δυσθεώρητους τόκους να πληρώνουμε, αλλά και να παλεύουμε να διασώσουμε την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη.


Ανησυχούσε για την αξιοπιστία μας αυτός που πρώτος, και σε μεγαλύτερο βαθμό από κάθε άλλον μας κατέστησε αναξιόπιστους διεθνώς, και φυσικά πρακτικά ανίκανους για αξιοπρεπή δανεισμό. 


 Η μέγγενη πλέον είχε πιάσει τον Καραμανλή  και μαζί με αυτόν ολόκληρη τη Χώρα, μιας και τα επιτόκια δανεισμού άρχισαν την φρενήρη πορεία στο εξωτερικό, και στο εσωτερικό κάθε κίνηση για αύξηση των εσόδων αποτύγχανε παταγωδώς ( θυμάστε τα Συνταγματικά κολλήματα που έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ για την τακτοποίηση των υπαιθρίων με το νόμο Σουφλιά, τα ίδια κολλήματα δεν υπάρχουν σήμερα όχι μόνο οταν αφορούν υπαίθριους αλλά  ούτε καν εξ' ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές! ) 


Φυσικά ο Καραμανλής επέλεξε να φύγει και είδαμε όλοι μας πόσο αποφασισμένος για την φυγή ήταν. Ουσιαστικά ήταν σαν να 'λεγε στον Παπανδρέου, " Ξεπέρασες τόσο πολύ τα όρια ανόητε που τώρα πια πάλεψε εσύ μόνος σου με τα σκυλιά που έβαλες να ξεσκίσουν τη Χώρα " 

Όλα αυτά δεν θα γινόντουσαν αν μεταξύ των Ανώτατων Δικαστικών υπήρχε έστω και ένας τιμητής του όρκου του, έστω και ένας τίμιος Λειτουργός του Κράτους! και το λέω αυτό για να δείξω το μέγεθος της συμμορίας που καταλήστεψε τη Χώρα, αφού αποδεδειγμένα πια " ούτε ένας δεν τους ξέφυγε "

Όλο λοιπόν αυτό το τεράστιο κύκλωμα διαφθοράς και προδοσίας του Ελληνικού Έθνους αντιμετωπίζει πια μόνο ένα φόβο ! Το ενδεχόμενο να λογοδοτήσει για τις πράξεις του σε μια Δικαιοσύνη που δεν θα ελέγχεται απο το ίδιο.

Για να αντιμετωπίσει λοιπόν τον φόβο αυτό, γι'αυτό κρούει των κώδωνα ο Σκανδαλίδης, και μιλά για αναγέννηση του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Είναι σαν να λέει: Δεν φτάνει που καταληστέψαμε τα Κρατικά Ταμεία, πρέπει να μη χάσουμε την πρόσβαση στην εξουσία, ώστε κρατώντας τη Δικαιοσύνη εσαεί όμηρό μας να εξασφαλίσουμε την παντοτινή μας ατιμωρησία. 


Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος για τον οποίο ο κ.Σκανδαλίδης κόπτεται για την αναγέννηση του παλιού ΠΑΣΟΚ, η ατιμωρησία που έχει και που φοβάται οτι στο μέλλον μπορεί να χαθεί.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μεγάλο το άρθρο σου αλλα η αλήθεια είναι οτι άξιζε που το διάβασα... κι εγω βρίσκω οτι όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ MOY ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΜΟ ΣΟΥ ΞΕΧΑΣΕΣ?ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ 'ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ'ΜΕ 'ΝΑΥΤΕΣ' ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ,ΑΓΓΕΛΟΥ,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ..-ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΠΕΡΝΕ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΚΕ..[ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠ.ΕΛΛΑΔΟΣ]ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΞΕΡΑ..

Vpower είπε...

φίλε μου 10:17 , έχεις δίκιο! δεν ανέφερα την αδιαφορία του, αλλα όταν βλέπω τον ίδιο Πρωθυπουργό που δημιούργησε το πρόβλημα, να λειτουργεί σαν παπαγαλάκι των κερδοσκόπων, τότε κάθε τι άλλο στα μάτια μου φαντάζει μικρό και ασήμαντο. Κακώς, αλλά έτσι συμβαίνει, μεταξυ της μαλθακότητας και της εσχάτης προδοσίας, επιλέγω να ασχοληθώ σχεδόν αποκλειστικά με τη δεύτερη

Disqus for Alternative Greek Politic Review