Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Ραγκούσης: «Το ΠΑΣΟΚ της σκοτεινής μεταπολίτευσης έχει τελειώσει» - Η Καθημερινή

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ραγκούσης, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, τόνισε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» ότι η ενότητα του κόμματος δεν μπορεί να οικοδομηθεί στη βάση του παρελθόντος. «Το ΠΑΣΟΚ της σκοτεινής μεταπολίτευσης έχει τελειώσει. Τέλος η εύκολη πολιτική καριέρα. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από νέα ενότητα στο μέλλον και πρέπει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου να προσδιορίσει το ρόλο του γιατί έχει και δικαιώματα και υποχρεώσεις στο κόμμα».
Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ εάν πρώτα δε διασφαλίσουμε την επόμενη ημέρα της Ελλάδα», ενώ αρνήθηκε να δεσμευτεί για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα και επεσήμανε ότι το κόμμα θα πρέπει να αλλάξει μόνο με κάλπη.

Φοροδιαφυγή

Επίσης, προέβη σε εξηγήσεις σχετικά με το θέμα της φοροδιαφυγής.

«Ήρθε η ώρα της εξατομίκευσης της ευθύνης... Οριακά συγκρατώ την οργή μου και πρέπει ο κ. Σπινέλλης να καταλάβει ότι δεν αντέχει η συλλογιστική του 'παραιτούμαι για προσωπικούς λόγους' και μετά να μιλάει για προβλήματα στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και ειδική μεταχείριση σε κάποιους...» τόνισε ο κ. Ραγκούσης που σημείωσε πως βάση συζήτησης κάθε φορά στα υπουργικά συμβούλια ήταν ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια της φοροδιαφυγής. «Με κατηγορηματικό τρόπο σας λέω ότι στα υπουργικά συμβούλια ακούγαμε ότι γίνονται τα πάντα για τη φοροδιαφυγή», σημείωσε.

Παράλληλα, ζήτησε ρητή αναφορά από τη ηγεσία του υπ. Οικονομικών για τη φοροδιαφυγή, πλήρη απεικόνιση από τις ΔΟΥ, καθώς και μπλοκάρισμα όλων των εισοδημάτων των εφοριακών και έλεγχο των πόθεν έσχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review