Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Επιτέλους: Πλήρης καταγραφή των οικονομικών των Ο.Τ.Α. !


Οικονομικά στοιχεία για το σύνολο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) της χώρας διαθέτει για πρώτη φορά η κυβέρνηση και είναι διατεθειμένη να βοηθήσει τους προβληματικούς Δήμους να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους, όπως δήλωσαν την Τρίτη οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα και περιλαμβάνονται σε ειδική βάση δεδομένων, οι 325 Δήμοι της χώρας θα έχουν το 2011 εκτιμώμενα σταθερά έσοδα ύψους 4,01 δισ. ευρώ και ελάχιστο κόστος λειτουργίας, μαζί με τις δαπάνες των τοκοχρεολυσίων, 3,8 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννςη Ραγκούσης σημείωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα δοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών στοιχεία για το σύνολο των υποχρεώσεων των Δήμων, συμπεριλαμβανομένων όσων βρίσκονται στο "κόκκινο" από πλευράς χρεών και ελλειμμάτων. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να διακοπεί η χρηματοδότηση των ΟΤΑ από την κυβέρνηση και ότι το Δημόσιο θα βοηθήσει τους υπερχρεωμένους Δήμους βελτιώνοντας τους όρους των δανείων που λαμβάνουν και αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία τους.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του, τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι από τα υφιστάμενα στοιχεία δεν προκύπτει επιπλέον επιβάρυνση για το δημόσιο έλλειμμα ή το χρέος του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Disqus for Alternative Greek Politic Review