Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τα σενάρια συνομοσιολογίας, και η ανεξήγητη επιτυχία τους σε σχέση με την πολιτική μας πραγματικότητα ....του Vpower


  Πόσες φορές πέσατε σε απίστευτες αναρτήσεις, που σας έκαναν να αναρωτηθείτε "μα καλά υπάρχουν αλήθεια άνθρωποι που πιστεύουν αυτές τις μπούρδες;". Σίγουρα πολλές, είναι αναμφισβήτητο! Φαίνεται τελικά ότι είναι ανεξήγητη η τάση των ανθρώπων να διαβάζουν ιστορίες φαντασίας. Είναι όμως πάντα έτσι? 

Η απάντηση είναι πως δυστυχώς όχι!  Δηλαδή, μεταξύ των αναγνωστών τέτοιων αναρτήσεων υπάρχουν πολλοί που δεν θεωρούν τις ιστορίες αυτές αποκυήματα φαντασίας, δεδομένου ότι αυτές δίνουν εξήγηση στα προσωπικά δράματα που αυτοί βιώνουν. Δηλαδή χρησιμοποιούν τις ιστορίες αυτές σαν άλλοθι των δραμάτων που βιώνουν στην προσωπική τους ζωή. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας υπάλληλος του Ο.Σ.Ε.  τον οποίο γνώρισα σε κάποιο από τα ταξίδια μου στην Ελληνική επαρχία. Μου μίλαγε με πάθος, σχετικά με μια φυλή ανθρώπων τους Υποχθόνιους, που ζουν στα έγκατα της Γης, που δεν μας τους αποκαλύπτουν οι Κυβερνήσεις γιατί συνωμοτούν μαζί τους, ώστε να κάνουν τους ανθρώπους της επιφάνειας, θύματα στις ορέξεις τους! Όλα αυτά τα έλεγε κραδαίνοντας ένα απο τα περιοδικά αυτού του περιεχομένου.

Φυσικά στη συζήτηση αυτή, είχαμε διαφορετικά κίνητρα, καθώς αυτός έψαχνε τη δική μου αποδοχή, κι εγώ την αιτία του παραλογισμού του. Τελικά μετά από μια σειρά ερωτήσεων μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος αυτός, βίωνε μια τραγική πραγματικότητα στη ζωή του. Ήταν χωρισμένος, η γυναίκα του και τα παιδιά του δεν του μιλούσαν, ακόμα και με τους συγγενείς του δεν είχε σχέσεις και ζούσε μόνος. Δηλαδή στις ιστορίες αυτές έβρισκε και ενδιαφέρον αλλά και το άλλοθι που εξηγούσε ίσως το κατάντημα του ( αφού όλοι συνωμοτούν εναντίον μας, είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζει τόσο ακραία προβλήματα ή έτσι νόμιζε τουλάχιστον) .

Κάπως έτσι εξηγώ εγώ τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τόσο επιτυχημένες αυτές οι φανταστικές ιστορίες, σε πολλούς από τους συνανθρώπους μας (ευτυχώς όχι σε όλους) . Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που απλώς ικανοποιούν την περιέργειά τους, και δεν επηρεάζονται, ούτε εξηγούν τίποτα μέσα από αυτές.

Κάπως έτσι πιστεύω ότι λειτουργούν και οι ιστορίες περί παράδοσης της Χώρας , στους κατακτητές δήθεν της Τρόικας, στην ψυχολογία του μέσου Έλληνα. Βλέπετε ο μέσος Έλληνας υποφέρει τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον, επειδή δια της βίας ήρθε αντιμέτωπος με τα λάθη που διέπραττε εδώ και δεκαετίες. Η ανάγκη του λοιπόν να απενοχοποιήσει τον εαυτό του είναι κρίσιμη, και για να επιτευχθεί απαιτούνται σενάρια συνομοσιολογίας , διάφοροι κακοί του παραμυθιού ( βλ. την κακιά μάγισσα Μέρκελ που δίνει το φαρμακωμένο μήλο(μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο) στην πανέμορφη και ορφανή φτωχή Ελλαδίτσα) , οι προαιώνιοι εχθροί της ορθοδοξίας και δεν συμμαζεύεται η παραφιλολογία που επενδύει στην απενοχοποίηση του μέσου Έλληνα.

Είναι όμως η ανάγκη αυτή, φυσιολογική από μέρους του Λαού μας?  Όχι βέβαια, γιατί όποιος δεν αισθάνεται ένοχος, δεν βρίσκει και για πιο λόγο θα πρέπει να αλλάξει.

 Η αποδοχή της ενοχής μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση της βελτίωσής μας.

 Δεν λέω φυσικά ότι οι πολιτικοί που κυβέρνησαν πρέπει να εφοδιαστούν με κάποιο συγχωροχάρτι, καθώς δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που η διαφθορά τους, είχε αυστηρά προσωπικό χαρακτήρα, λέω όμως ότι δεν θα πετύχουμε τίποτα όσο είμαστε έτοιμοι μόνο τα λάθη των πολιτικών να δούμε. Έχουμε κι εμείς ως Λαός τις ευθύνες μας, και πρέπει επιτέλους να τις αποδεχτούμε και να προχωρήσουμε σε ένα νέο αυτή τη φορά δρόμο, μιας και οι παλιοί δρόμοι ξέρουμε πια σε ποια αδιέξοδα μας οδήγησαν!

 Μπορεί χάρη στα χρήματα των βορειοευρωπαίων φορολογουμένων, και χάρη στο δικό τους διαπραγματευτικό βάρος να μη χρειάστηκε να μάθουμε πόσο δύσκολο είναι να τυπώσουμε χρήμα από το μηδέν, να μη χρειάστηκε να μάθουμε πόσο δύσκολο είναι να ζούμε χωρίς εισαγωγές, να μη χρειάστηκε να μάθουμε πόσο δύσκολα επιβιώνεις εκτός του παγκόσμιου συστήματος συναλλαγών και εμπορίου, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει αιτία για να φανούμε και πάλι αναξιόπιστοι, και πάλι λάτρεις των κενών περιεχομένου συνθημάτων των πεθαμένων πια δεκαετιών.

Το μέλλον είναι σήμερα, και είναι στο χέρι μας αν θέλουμε να συμβαδίσουμε με αυτό, η να δεχθούμε να μείνουμε για άλλη μια φορά στο ράφι της Ιστορίας, είναι στο χέρι μας αν θέλουμε να πάρουμε από την επιτήρηση της Τρόικας μαθήματα επαγγελματισμού και διαφάνειας, η αν θέλουμε να αναλωθούμε σε γκρίνιες και παραμύθια δαιμονοποίησης και νεοκατοχικών σεναρίων, είναι στο χέρι μας να γίνουμε ο Λαός που αποδεχόμενος τα λάθη του βελτιώνεται και με αισιοδοξία πορεύεται στο μέλλον, η αν θέλουμε να παραμείνουμε οι οπισθοδρομικοί και διεφθαρμένοι που κάθονται στο ράφι με τους ανάξιους. Δικό μας πια είναι το μαχαίρι, και το καρπούζι φυσικά και δεν έχουμε παρά να αποδείξουμε ότι διδαχθήκαμε από λάθη μας.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για να καταλάβω. Επειδή σαν λαός κάναμε κάποια λάθη ή επειδή αποδείχθηκε οτι είμασταν τραγικά εύπιστοι, ή έστω θέλοντας να δώσεις ακόμη μια ευκαιρία υποθέτοντας οτι θα κρατήσουν έστω για μια φορά το λόγο τους οι πολιτικοί αυτό σημαίνει οτι πρέπει να παραχωρήσουμε την Εθνική κυριαρχία? Ή ότι πρέπει οι νόμιμοι συνταξιούχοι(γιατί πήξαμε και στις μαϊμούδες) να υποστούν αυτές τις απίστευτες μειώσεις? Ή να καταργηθούν ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ θέσεις του Δημοσίου? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το resume του συγκεκριμένου άρθρου.

Ανώνυμος είπε...

απαράδεκτο άρθρο
δηλαδή όσοι πιστεύουν ότι ο ΓΑΠ εκτελεί εντολές ντόπιων και ξένων συμφερόντων πιθανότατα πιστεύουν παράλληλα στα ελοχίμ και στα νεφελίμ !!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα - είμαστε λαός που υπερβάλλουμε εύκολα, και σε κάθε ευκαιρία. Σίγουρα δεν είμαστε όλοι στο χάλι του τυά που περιγράφεις αλλα όλοι μας έχουμε την δόση μας.

Vpower είπε...

δεν πιστεύω ότι τα σενάρια κατοχής της Χώρας είναι αληθινά και θεωρώ πως ούτε κανείς τα πιστεύει σοβαρά. Δηλαδή όταν η BMW Αγόρασε τη Rolls Royce ΑΥΤΌ σήμαινε ότι οι Γερμανοί κατέκτησαν τη Βρετανία? Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Απλά υπάρχουν χιλιάδες Ελληνες που στήριξαν τις ζωές τους πάνω στο σπάταλο Δημόσιο και τώρα θεωρούν προδότη όποιον τους πει, Δεν σε αντέχει κατέβα κάτω! Αυτοί για να μην πούν τον αληθινό λόγο της οργής τους ακόμα και τα νεφελήμ θα πίστευαν....
Τωρα όσο αφορα τα θέματα συντάξεων κλπ νομίζω οτι ο φίλος μας εξηγεί τι τον ενοχλεί πραγματικά ................

Ενδελέχεια είπε...

Μάλλον, η αναφορά σου σε λάθη που κάναμε σαν λαός είναι αυτοκριτική, ωστόσο, με αυτήν την αναφορά κάνεις αυτό για το οποίο κατηγορείς όσους υποτίθεται ότι μεταφέρουν τα προσωπικά τους δράματα σε θεωρίες ''συνωμοσιολογίας'':μεταφέρεις τις δικές σου ενοχές για τα λάθη σου του παρελθόντος σε έναν ολόκληρο λαό και το μετατρέπεις σε θεωρίες συνωμοσιολογίας για όσους γράφουν τα αντίθετα από σένα.

Τα όσα γράφουν οι ''συνωμοσιολόγοι'' στηρίζονται σε όσα εξελίσσονται γύρω μας, στην ωμή πραγματικότητα, αντ΄θετα, τα δικά σου στηρίζονται στη ρατσιστική δαιμονοποίηση ενός ολόκληρου λαού για τα λάθη κάποιων ''έξυπνων''.

Όχι, κύριε, επειδή κάποιοι ''έξυπνοι'' έκαναν ''λάθη'', πλουτίζοντας οι ίδιοι σε βάρος των υπολοίπων και της χώρας, δε θα ανεχτούμε όλοι να γίνουμε εργαζόμενοι σε συνθήκες δουλείας, ούτε να ξεπουλήσουμε τα πάντα και την εθνική μας κυριαρχία στον κάθε ''ξένο'' που δεν έκανε (υποτίθεται) λάθη. Σοβαρέψου, λοιπόν: δε μιλάμε απλώς για την αγορά της Rolls Rois απ' τους Γερμανούς, εδώ μιλάμε για εξευτελισμό μιας χώρας, γιατί, όταν η BMW αγόρασε τη Rolls Rois, η Γερμανία δεν υπαγόρευε στη Βρετανία και στους Βρετανούς πώς να ζουν, τι να τρώνε, ή μάλλον, να μην τρώνε.

Για σένα καλώς από δω και πέρα καλώς θα πεθαίνουν απ' την πείνα Έλληνες, που προφανώς, δεν έκαναν ''λάθη'' που τους εξασφάλισαν για όλη τους τη ζωή, και καλώς παιδιά λιποθυμούν απ' την πείνα στα σχολεία. Νεφελίμ μπορεί να μην είσαι, αλλά μια κοινωνική αναλγησία την έχεις...

Vpower είπε...

Ασφαλώς και με στενοχωρεί η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας. Λυπάμαι που μεταφράζεις έτσι τα λεγόμενά μου. Στόχος μου δεν είναι φυσικά η χαιρεκακία αλλά να εκφράσω όλους όσους βαρέθηκαν να βλέπουν την Ελλάδα να είναι στο επίκεντρο των ευκαιριών και των αμέτρητων δυνατοτήτων, και να τα κλωτσάει όλα επειδή ο μέσος Έλληνας ξεπούλησε την ψυχή και το μέλλον του στο ρουσφετολογικό αλισβερίσι.
Όπως έχω ξαναγράψει, το παράξενο δεν είναι που ήρθε η κρίση στη Χώρα μας, αλλά γιατί άργησε τόσο καθώς αν ερχόταν στην ώρα της δεν θα υπέφερε τόσο πολύ και θα υπήρχαν περισσότερα όπλα στη φαρέτρα μας. Απο το 2001 αναρωτιέμαι προσωπικά , πως γίνεται να βρίσκονται ακόμα Τράπεζες που δανειοδοτούν την Χώρα μας, πως βρίσκονται επενδυτές που ακόμα αγοράζουν Ελληνικό χρέος, πως μπορεί το Ελληνικό Κράτος να ανακοινώνει τα νούμερά του χωρίς να γίνεται απόλυτα σαφές το ψέμα σε όλους. Ειλικρινά δεν θέλω να μας ξαναδώ τόσο ανόητους όσο μας έκανε αυτή η παρατεταμένη ατιμωρησία. Το ότι ακόμα και το φάσμα της πείνας αντιμετωπίζει μέρος του Λαού μας φυσικά μς κάνει να λυπάμαι, γι'αυτό άλλωστε ανησυχώ! Φοβάμαι ότι η απελπισία θα χειροτέρευση τη σχέση του Έλληνα με την πραγματικότητα, μια σχέση που έτσι κι αλλιώς πάντα ήταν προβληματική, και από αυτή την άποψη στηλιτεύω τα συνομοσιολογικά σενάρια.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΙΝΙΕΡΗΣ:Οταν γίνεσαι δεκανίκι προδοτών,σκόπιμα η αθέλητα,σίγουρα όμως επιπόλαια , θα ήθελα μια πειστική εξήγηση στις παρακάτω απορίες, για να θεωρήσω ότι δεν είσαι ενας ανθυποπρακτορίσκος που βγάζει το ψωμάκι του, αλλά ένας μπερδεμένος επιφανειακός "σχολιαστής"...
Απορια 1
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ; ΧΡΩΣΤΑΕΙ!

Η ΙΤΑΛΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ; ΧΡΩΣΤΑΕΙ!

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ; ΧΡΩΣΤΑΕΙ!

Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ; ΧΡΩΣΤΑΕΙ!

Η.....
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ; ΧΡΩΑΤΑΕΙ!

Η ΓΑΛΛΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ; ΧΡΩΣΤΑΕΙ!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ; ΧΡΩΣΤΑΕΙ!

Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΧΡΩΣΤΑΙ; ΧΡΩΣΤΑΕΙ!

Η Η.Π.Α. ΧΡΩΣΤΑΕΙ; ΧΡΩΣΤΑΕΙ!

ΜΠΟΡΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ,

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΕΡΑΤΑ, ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ΡΕ ΣΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;;;;;

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:

Η ΛΙΒΥΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΓΕ! (Σ.Σ. Τώρα θα χρωστάει!)

ΤΟ ΙΡΑΚ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ! (Σ.Σ. Τώρα βέβαια χρωστάει!)

Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ! (Σ.Σ. Οι απόπειρες δολοφονίας απέτυχαν, για την ώρα)

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΤΟΥ ΡΑΟΥΛ ΚΟΡΕΑ

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΒΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ

ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ …..ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ!!!!! ΧΑ!
Απορία 2
...Την περίοδο αυτή, ο Δ.Χαλικιάς χαρακτήρισε ως την πιο δραματική στιγμή της πολυετούς θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας τα εξής:

“Το καλοκαίρι του 1985, λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου, ζήτησα να δω τον τότε πρωθυπουργό κ. Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. Το έκανα σπανίως, αλλά η επικοινωνία μαζί του ήταν πάντοτε ουσιαστική. Με δύο λέξεις καταλάβαινε τα πάντα. Τού είπα: Κύριε πρόεδρε, αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία θα χρεοκοπήσουμε. Θα έχουμε στάση πληρωμών. Το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών πλησιάζει το 10% του ΑΕΠ και η Τράπεζα συντόμως δεν θα έχει ταμείο να πληρώσει. Χρειάζεται να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα σταθεροποιησης της οικονομίας.”

...και πολλές άλλες απορίες αν θές.

Vpower είπε...

Αν και υβριστής και απωλέσας την ψυχραιμία σου ( αν κρίνω με το μίσος με το οποίο καταφέρεσαι εναντίον μου προσωπικά χωρις φυσικά να με γνωρίζεις) δεν θα σβήσω το σχόλιό σου....
Και θα σου απαντήσω μάλιστα! ( αν και με τη γλώσσα που χρησιμοποίησες... δε σου αξίζει καμιά απάντηση!)

Δεν είμαι φυσικά ούτε πράκτορας :) ούτε πλούσιος, ούτε έχω ποτέ μου επισκεφθεί Πρωθυπουργό, ούτε βέβαια πιστεύω όποιον διαφημίζει τέτοιες επισκέψεις. Δεν ξέρω γιατί μου επιτίθεσαι τόσο άδικα και προσβλητικά αλλά θεωρώ 2 πιθανούς λόγους
1) Απλά σου χάλασα το παραμύθι που έχτισες στο μυαλουδάκι σου, και τώρα νοιώθεις να καταρρέει η πραγματικότητα (όπως την νόμιζες πως είναι!) Στην περίπτωση αυτή χαίρομαι που βοήθησα ένα Έλληνα να προσγειωθεί στην πραγματικότητα κι ας με βρίζει ο αχάριστος.
2) Είσαι από τους ανθρώπους που θησαυρίζουν πουλώντας είτε διαφημίζοντας τέτοιες ακραίες συνομοσιολογικές θεωρίες, στην οποία περίπτωση θα σου συνιστούσα να ηρεμήσεις και να σκεφτείς ότι αφού εσύ, με αυτή τη δράση μπορείς ελεύθερα να διατυπώνεις τις απόψεις σου , τότε γιατί όχι κι εγώ η οποιοσδήποτε άλλος? Όκ , δεν πιστεύεις τα υποστηριζόμενά μου, δικαίωμά σου, το να με βρίζεις όμως δεν είναι δικαίωμά σου κι εκεί το παράκανες .

Σε όποια από τις παραπάνω κατηγορίες κι αν ανήκεις, σου εύχομαι φώτιση και περισσότερη ψυχραιμία, και μεγαλύτερη διάθεση για διάλογο, και μικρότερη για κόντρες. Αν δεν πέτυχα, και δεν ανήκεις σε καμιά από αυτές χαίρομαι... μακάρι να έχω άδικο!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΙΝΙΕΡΗΣ
Για μια φορά ακόμα έπεσες έξω στις εκτιμήσεις σου.
Αυτή την φορά στις εκτιμήσεις σου για εμένα.
Δεν μπορείς να φανταστεις ποσο έξω..
Αστο φίλε μου δεν το έχεις να σχολιάζεις και να αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει γύρω μας.
Και βέβαια καμμία απάντηση στις απορίες μου.
Το μπλογκ σου είναι χαμένος χρόνος.
ΥΓ.Και θεωρώ ότι δεν είμαι υβριστικός.
Απλά είμαι θυμωμένος με το ξεπούλημα που επιχειρουν στα ,ποτισμένα με αίμα ηρώων, εδάφη τής Πατρίδος μας και με αυτούς που νομίζουν ότι τα πράγματα είναι όπως τα δείχνει η τηλεόραση και ετσι στρώνουν το κόκκινο χαλί στους προδότες.
Αλλά , τι σου λέω τώρα.Είναι δυνατόν ,εσύ, να κάνεις λάθος;
Φιλικά.

Vpower είπε...

1.Όπως ήδη είπα εύχομαι να κάνω λάθος!
2. Π ως μπορείς να ζητάς απάντηση από κάποιον που τον θεωρείς πρακτορίσκο?
3. Για όσους πιστεύουν οτι όλος ο πλανήτης σκέφτεται νυχθημερόν πως να υποτάξει την Ελλάδα, χαίρομαι να μην αηίζω ούτε εγώ ούτε το μπλόγκ μου γιατι εγώ απευθύνομαι σε όσους πατούν στη γή μόνο.
4. Αν είσαι θυμωμένος επειδή όπως πιστεύεις κάποιοι ξεπουλούν την Ελλάδα, θα πρέπει να φροντίσεις να κατευθύνεις το θυμό σου προς αυτούς εναντίον των οποίων έχεις ή θεωρείς πως έχεις επιχειρήματα. Εγώ τι σου φταίω?

anyway ευτυχώς τώρα πια σιγά σιγά μαθαίνουμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά που λέει κι ο αξέχαστος Μαρκόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Σου έχει περάσει απ'το μυαλό μήπως κατ'αυτή την έννοια κάνεις τη δική σου προβολή επιθυμιών μέσω του να καταργήσεις την των άλλων? Έχεις σκεφτεί ότι πέραν απο ιδεολογικές κ φιλοσοφικές συζητήσεις, χωρίς να λέω ότι στην κρίση σου έχεις άδικο για όλους, το όλο σου σκεπτικό το γνωρίζουν πολύ καλά και το χρησιμοποιούν βάζοντας την ταμπέλα της θεωρίας συνομοσίας σε όλα. Δλδ εσύ βρήκες έναν να και ανακάλυψες το τροχό, έλεος... Εσείς τα ανοιχτά και προοδευτικά και μη συνομοσιολογικά μυαλά σα πολύ δεν έχετε απολυτοποιήσει τα πράγματα ρε παιδί μου για τις διάνοιες που είστε? Όχι ρε παιδί μου, είστε άρτια μυαλά χωρίς λάθη σε κανένα επίπεδο και ΟΛΟΙ όσοι διαφωνούν μαζί σας ανεξάρτητα απο άλλο κριτήριο, αρκεί να διαφωνούν μαζί σας, είναι τρελοί και μαλάκες. Δεν σημαίνει ότι όποιος πχ δεν δέχεται ότι η 9/11 ΔΕΝ πρόκειται για "ισλαμική τρομοκρατική οργανωμένη επίθεση στο όνομα του βασιλείου του αλλάχ στο κέντρο του καπιταλισμού ( "Αμερική και πιο ειδικά Δίδυμοι Πύργοι") που χαρακτηρίζει το πολύ ξεχωριστό "δυτικό κόσμο", ενώ αμέσως μετά με τη δικαιολογία των "Όπλων Μαζικής Καταστροφής" που δεν βρέθηκαν ποτέ μπήκαν και ισοπέδωσαν το Ιράκ, είναι "συνομοσιολόγος". Πιο μεγάλη "θεωρία συνομοσίας" δεν θα μπορούσαν να σας περάσουν, δλδ έλεος απλά. Κάτσε και σκέψου το μόνος σου, τα ίδια λέγανε και περί Περλ Χάρμπορ, Γουότεργκέιτ κλπ κλπ κ περίτρανα αποδείχτηκε ότι όλα είναι αλήθεια τα "συνομοσιολογικά". Θεωρείς ότι το μνημόνιο στο σύνολο του είναι άμεσο αποτέλεσμα και συνολική ευθύνη όλων των Ελλήνων ενώ οι άλλοι είναι αλάθητοι και πρέπει και να το υποστούμε? Είσαι επίσης βέβαιος ότι υπόγεια εντός τεράστιου συμπλεγμάτων σπηλαίων με ροή νερού εντός τους δεν μπορεί να συντηρήθει και μέσω ΦΥΣΙΚΟΥ ηλιακού φωτός 1) Βλάστηση 2) Υδρόβια Ζωή 3) Κατ'επέκτασην Ζωντανά 4)Πολιτισμός και ΓΙΑΤΙ. Υπάρχει πολύ συγκεκριμένος σκοπός που σε ρωτάω, σε παρακαλώ πολύ απάντησε μου και δέξου το μήνυμα μου.

Vpower είπε...

1) Στο παρόν άρθρο δεν διατυπώνω προσωπικές μου επιθυμίες!
2) Χαρακτηρίζω κάποιους ανθρώπους αιθεροβάμμονες , για την ακρίβεια και τους καλώ να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, να πολεμήσουν τα αληθινά προβλήματα της ζωής τους , κι όχι τους Δονκιχωτικούς ανεμόμυλους. Στο παράδειγμα που δίνω , (και είναι αληθινό !) ο υπάλληλος του ΟΣΕ, είναι ενας άνθρωπος που δεν ζει στην πραγματικότητα , αλλά σε έναν ψεύτικο δικό του κόσμο... εναν κόσμο φτιαγμένο ειδικά μες το μυαλό του για να εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό! η να καταπολεμήσει ενοχές πιο ξέρει... μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν πιστεύω...
Όσον αφορά τα σπήλαια γενικώς γνωρίζουμε οτι χρησιμοποιήθηκαν απο τους ανθρώπους ως κατοικία στα πρώϊμα στάδια εξέλιξης, μεχρι πρόσφατα τις Αρχές του 20 αιώνα υπήρχαν αναφορές ανθρώπων που ζούσαν σε σπήλαια, μπορεί φυσικά ακόμα να υπάρχουν φυλές στην Αφρική, την Ασία η αλλού που μέλη τους να χρησιμοποιούν ως κατοικίες σπήλαια γιατί όχι? Αλλά απο εκεί μέχρι τα περι ξεκομμένου απο την εξέλιξη είδους που μας κρύβουν οι Κυβερνήσεις.... τι να πω ! θελει πολύ αέρα .................

Disqus for Alternative Greek Politic Review